Persoanele cu handicap s-au îmbulzit la ridicarea alimentelor europene

453

Distribuirea produselor alimentare de la Uniunea Europeană se derulează conform programului stabilit de autorităţi. În cea de-a doua zi de distribuţie, când a fost rândul persoanelor cu handicap, s-a înregistrat un aflux de solicitanţi, unii dintre ei neînţelegând că au la dispoziţie câteva luni pentru a-şi ridica alimentele.

La nivelul municipiului Târgu-Jiu, distribuirea produselor alimentare de la Uniunea Europeană a început marţi, în prima zi fiind programaţi beneficiarii de ajutor social. Peste 50% din cei aflaţi pe liste şi-au ridicat alimentele. Săptămâna viitoare se va finaliza distribuţia la această categorie, astfel că pentru ziua de marţi va reveni, de aici înainte, persoanelor cu handicap. “Având în vedere că avem doar 268 de persoane cu ajutor social, din care 137 şi-au ridicat ieri alimentele şi probabil luni vom termina cu această categorie, vom distribui persoanelor cu handicap în două zile: luni şi miercuri”, a declarat Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu-Jiu.

Persoanele cu handicap, nerăbdătoare să-şi ia alimentele
Miercuri, ziua în care au fost programate persoanele cu handicap, Cantina de ajutor social a fost luată cu asalt de cetăţeni. “Pentru astăzi sunt programate persoanele cu handicap; este prima zi în care vine această categorie şi în fiecare miercuri aşteptăm această categorie; oricum, ei sunt cei mai mulţi, fiind 2.298 de persoane. Unii dintre ei au înţeles că pot veni în fiecare miercuri, până în luna martie. Vreau să le transmit beneficiarilor de ajutoare de la uniunea europeană că astăzi este doar prima zi şi că până în luna martie pot veni aici să-şi ridice alimentele”, a menţionat Ciobanu. În continuare, programul de distribuire rămâne cel stabilit: marţi primesc alimentele persoanele beneficiare de ajutor social, miercuri – persoanele cu handicap, joi – pensionarii cu pensii sub 400 lei şi vineri – şomerii. “Avem rugămintea la categoriile de persoane care beneficiază de program să respecte aceste zile pentru că nu vom putea să distribuim altor categorii atât timp cât am stabilit că ne vom ocupa de câte o categorie pe fiecare zi”, a precizat Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu-Jiu. Mai trebuie spus că fiecare beneficiar primeşte făină albă – 13 kilograme de persoană, mălai extra – 5 kilograme, paste făinoase – 1,2 kilograme, adică 3 pungi de 0,4; biscuiţi – 0,5 kilograme, adică 5 pachete de 100 grame; orez -6 kilograme; ulei – 7 litri; fasole uscată – 2 kilograme; mazăre în conservă – 1, 56 kilograme – câte două cutii de 0,78; bulion – o cutie de 0,8 kilograme; roşii în bulion – o cutie de 800 grame; zahăr – 3 kilograme.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here