Rechizitele şi uniformele şcolare, la control

413

21 de operatori economici care comercializau rechizite şi uniforme şcolare au fost sancţionaţi contravenţional de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj în perioada 5 – 14 septembrie. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate se ridică la suma de 25.800 lei.

Odată cu începerea anului şcolar, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Gorj a verificat operatorii economici care comercializează produse specifice. Astfel, în perioada 05 – 14 septembrie 2012, s-a desfăşurat o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale la comercializarea rechizitelor şi uniformelor şcolare. Pe parcursul acestei acţiuni, au fost controlaţi de către comisarii CJPC Gorj 23 de operatori economici din Târgu-Jiu, Rovinari, Motru şi Bumbeşti-Jiu, fiind verificate produse în valoare de 7.978 lei. Potrivit comisarului şef al CJPC Gorj, Daniela Michi, au fost sancţionaţi 21 dintre cei 23 de operatori economici verificaţi, fiind constatate mai multe nereguli. „Controlul a scos în evidenţă următoarele neconformităţi relevante: comercializarea de rechizite şi uniforme fără elemente de identificare sau etichetate incomplet, informaţiile de pe etichetele produselor nu erau scrise în limba română, precum şi neafişarea în mod vizibil a denumirii unităţii sau obiectele de activitate ale societăţii pentru care operatorii economici erau autorizaţi să funcţioneze. Urmarea constatărilor efectuate au fost sancţionaţi contravenţional un număr de 21 operatori economici, valoarea totala a amenzilor contravenţionale aplicate fiind în cuantum de 25.800 lei”, a declarat Daniela Michi.

Controale şi la chioşcurile din şcoli
Pe parcursul acestei luni s-au desfăşurat şi acţiuni de verificare respectării prevederilor legale la comercializarea produselor alimentare în unităţile din incinta şi vecinătatea unităţilor şcolare. Până la aceasta dată au fost verificaţi de către comisarii CJPC Gorj 11 operatori economici, fiind controlate produse în valoare totală de 1.347 lei. Cu ocazie acestor controale, comisarii CJPC Gorj au descoperit mai multe nereguli: produse alimentare (biscuiţi, ciocolată, napolitane, băuturi răcoritoare) expirate, preţuri şterse, greu de citit, dar şi neafişarea sau nerespectarea orarului de funcţionare. În urma constatărilor efectuate au fost sancţionaţi contravenţional toţi operatorii economici verificaţi, valoarea amenzilor contravenţionale aplicate fiind în cuantum de 5250 lei.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here