Bursa locurilor de muncă, organizată special pentru absolvenţii şomeri din Gorj

411

Absolvenţii gorjeni care au intrat în rândul şomerilor, pentru că nu şi-au găsit un loc de muncă sau au dorit să renunţe la continuarea studiilor vor avea şansa ca, la sfârşitul acestei luni, să îţi găsească un loc de muncă. Asta dintr-o paletă largă de oferte, cu ocazia deschiderii Bursei locurilor de muncă.

În data de 28 septembrie 2012, ora 10.00, special pentru tinerii şomeri din Gorj va fi deschisă o bursă a locurilor de muncă. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură din municipiu şi este organizat de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Conducerea AJOFM mizează pe o participare numeroasă atât a şomerilor cât şi a agenţilor economici dornici să recruteze forţă de muncă dintre absolvenţi. Şi angajatorii au de unde alege în acest an. În perioada iunie-august 2012 în evidenţele AJOFM Gorj s-au înscris nu mai puţin de 1.821 absolvenţi care şi-au terminat studiile în acest an. Peste 1.200 dintre ei au urmat cursurile unui liceu de specialitate, cei mai mulţi având un certificat de competenţă într-o anumită meserie. Alţi aproximativ 450 au absolvit o facultate. Restul au terminat o şcoală profesională, postliceală sau o altă formă de învăţământ.

12 angajatori şi-au anunţat participarea
„Am contactat 50 de agenţi economici însă din nefericire doar 12 angajatori şi-au anunţat participarea. Vor fi 167 de locuri de muncă disponibile dintre care 154 sunt pentru cei cu studii medii. Cele mai multe posturi se regăsesc în domeniul confecţioner îmbrăcăminte, agent asigurări, agent gestiune, barman şi ospătar. S-au înregistrat în baza noastră de date un număr de 1821 persoane, 441 cu studii superioare, 1231 cu liceu de specialitate, 91 au terminat un liceu teoretic, 4 şcoala de maiştri, 78 şcoala postliceală, 4 şcoală profesională, 2 învăţământ complementar de ucenici”, a declarat Ana-Maria Niculescu, purtător de cuvânt în cadrul AJOFM Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here