Start la înscrieri pentru examenul de specialist

383

Înscrierile pentru participarea la examenul organizat de Ministerul Sănătăţii pentru obţinerea gradului de medic specialist au început de luni. Candidaţii îşi pot depune dosarele până pe data de 19 septembrie. Susţinerea probelor va avea loc pe 18 octombrie. Doar la specializarea ATI, înscrierile şi examenul vor avea loc mai devreme cu trei săptămâni.

Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii rezidenţi îşi pot depune dosarele de înscriere pentru participarea la examenul de specialist, la sediul direcţiilor de sănătate publică, până pe data de 19 septembrie. “Cei care doresc să se înscrie la concursul pentru obţinerea gradului de medic specialist o pot face până pe data de 19 septembrie”, confirmă Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. Ministerul Sănătăţii organizează pe 29 septembrie examenul pentru obţinerea titlului de specialist pe terapie intensivă şi anestezie, iar pe 18 octombrie pentru medici, farmacişti şi medici dentişti. Înscrierile se fac în perioada 3-19 septembrie, candidaţii se pot înscrie la Direcţia de Sănătate Publică Gorj. Dosarul de înscriere va cuprinde: o cerere de înscriere, copie după actul de identitate, copie după diploma de medic sau farmacist; o copie a carnetului de rezident, iar pentru medicii aflaţi la cea de a doua specialitate în regim cu taxă, adeverinţa de finalizare a pregătirii.

450 lei, taxa de înscriere
Pentru a putea participa la concurs, candidaţii trebuie să achite o taxă de 450 lei. Examenul se va desfăşura în centre universitare medicale care asigură pregătirea pentru toate modulele teoretice, cu excepţia specialităţii medicină de urgenţă, pentru care examenul se va desfăşura numai în centrele universitare din Bucureşti şi Târgu Mureş şi a specialităţii anestezie şi terapie intensivă, pentru care proba scrisă a examenului se va susţine în centrul universitar din Capitală. Pentru a deveni medic specialist, candidatul trebuie să promoveze cu minimum nota 7 fiecare probă a examenului.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here