Spitalul Novaci caută medic ginecolog

440

Spitalul Orăşenesc Novaci se confruntă cu problema lipsei personalului, la fel ca toate unităţile sanitare. De când s-au blocat angajările în sistem, conducerea acestei unităţi a încercat pe cât posibil să gestioneze situaţia şi să asigure desfăşurarea activităţii medicale în condiţii optime. Deblocarea posturilor vacantate de la 1 ianuarie până în prezent, dă posibilitatea angajării unui medic ginecolog, de care spitalul are mare nevoie, dar şi a patru asistente, a unei infirmiere şi un îngrijitor.

La Spitalul Orăşenesc Novaci s-au luat măsuri pentru ca activitatea medicală să nu fie afectată de criza de personal. Totuşi, vestea deblocării anumitor posturi a fost foarte bine primită, chiar dacă este vorba doar despre cele vacantate de la începutul anului şi până în prezent.
Astfel, se vor putea face câteva angajări, între acestea regăsindu-se şi unul de medic ginecolog.
“Prin ordinul 849 al Ministerului Sănătăţii avem posibilitatea de a face angajări pe posturile vacantate începând cu 1 ianuarie 2012, cu condiţia să ne încadrăm în procentul de 70% cheltuieli de personal; până acum noi ne-am încadrat în procent, deci nu avem probleme. Vrem să angajăm un medic ginecolog cu normă întreagă, patru asistenţi medicali, o infirmieră şi un îngrijitor”, a menţionat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Secţia de Ginecologie nu are şef
La ora actuală, la Spitalul Orăşenesc Novaci există o singură secţie care nu ar şef. Este vorba despre Ginecologie, unde activitatea este coordonată de medicul Damian Diţescu. Totuşi, se doreşte ocuparea postului de şef secţie şi la Ginecologie, motiv pentru care se încearcă angajarea cu normă întreagă a unui medic specialist, dat fiind faptul că ginecologul Diţescu este angajat al unităţii cu delegaţie, iar în ultima perioadă a fost curtat de autorităţile din Bumbeşti-Jiu pentru a reveni la spitalul ce urmează a fi redeschis. “La Ginecologie îl avem pe doctorul Diţescu, care are normă întreagă, dar este cu delegaţie de la spitalul din Târgu-Cărbuneşti, şi mai avem încă doi medici cu jumătate de normă. La ora actuală nu avem un şef de secţie la Ginecologie; medicul Damian Diţescu este coordonatorul secţiei, fără a fi remunerat. Sperăm să reuşim să mai angajăm un ginecolog cu normă întreagă pentru a rezolva şi această problemă”, a explicat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.
La Spitalul Orăşenesc Novaci ajung bolnavi din oraş, din staţiunea montană Rânca şi din şapte comune, care sunt arondate la Novaci: Alimpeşti, Baia de Fier, Polovragi, Crasna, Bengeşti-Ciocadia, Bumbeşti-Piţic, Roşia de Amaradia. Astfel, acesta asigură asistenţă medicală completă pentru aproximativ 61.000 de locuitori şi dispune de 133 de paturi. Deseori, adresabilitatea înregistrată la această unitate este foarte mare, întâmplându-se chiar să existe situaţii de a sta câte doi pacienţi într-un pat. Tocmai de aceea, interesul conducerii spitalului pentru angajarea de personal şi asigurarea unor condiţii foarte bune atât pentru salariaţi, cât şi pentru pacienţi, este unul foarte mare.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here