Se aşteaptă rectificarea – CJAS Gorj a cerut 233 miliarde pentru spitale

396

Până la sfârşitul acestei luni se aşteaptă rectificarea bugetară pentru sistemul sanitar gorjean. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) a transmis cifrele sumelor necesare pe fiecare categorie, cei mai mulţi bani fiind solicitaţi pentru spitale – 233 miliarde lei vechi. Pentru medicamentele gratuite şi compensate s-au solicitat 160 de miliarde, pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă – cinci miliarde 250 milioane, pentru medicina de familie 18,5 miliarde.

La începutul acestui an, pentru spitalele din judeţul nostru a fost alocată suma de 76.599.000 lei. Deşi suma primită de fiecare unitate este mai mică decât cea de anul trecut, la ora actuală managerii spitalelor încă reuşesc să se descurce. Totuşi, rectificarea bugetară este aşteptată de toată lumea. Ea va veni în cursul lunii august. Până la ora actuală, conducerea CJAS Gorj a transmis la Bucureşti sumele care sunt necesare sistemului sanitar din judeţul nostru. „Am transmis cifrele privind rectificarea şi pentru spitale am solicitat 233 miliarde lei vechi”, a precizat Daniel Şurlea, director adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. Reamintim faptul că în anul 2011, bugetul alocat spitalelor din Gorj a fost de 855 miliarde lei vechi la contractare, iar la sfârşitul anului CJAS Gorj a mai primit o rectificare bugetară pentru unităţile spitaliceşti, în valoare de 7.561.000 lei.

Rectificare pentru medicamente şi alte servicii
Conducerea CJAS a solicitat bani şi pentru medicamentele cu şi fără contribuţie personală, pentru medicina de familie, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, programe naţionale de sănătate şi altele. „Pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă am cerut 5 miliarde 250 milioane, pentru paraclinice – trei miliarde şase sute milioane, pentru asistenţa medicală primară – 18,5 miliarde, pentru dispozitive şi echipamente medicale – 3,5 miliarde, 12 miliarde pentru centrele de permanenţă. Pentru Programul naţional de Diabet Zaharat am solicitat 27,5 miliarde şi un miliard 860 milioane pentru materiale sanitare în cadrul acestui program, iar pentru Oncologie – 14 miliarde 270 milioane. Pentru medicamentele gratuite şi compensate am cerut 160 miliarde, sumă necesară pentru ultimele patru luni ale acestui an”, a explicat Daniel Şurlea, director adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.
Deocamdată nu se ştie când vor veni banii, însă reprezentanţii CJAS se aşteaptă ca rectificarea să fie făcută până la sfârşitul acestei luni.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here