Centrul Maternal Târgu-Jiu îşi angajează medic

412

De mai bine de jumătate de an, centrul Maternal din Târgu-Jiu nu mai are medic. Gheorghe Milosteanu, directorul unităţii a făcut tot posibilul pentru a rezolva această problemă, asigurarea asistenţei medicale permanente fiind mai mult decât necesară la Centrul Maternal. Din acest motiv, s-a organizat concurs pentru ocuparea postului, medicul venind prin transfer, dat fiind faptul că angajările în sistem sunt încă blocate.

 

La fel ca toate instituţiile bugetare, şi Centrul Maternal Târgu-Jiu se confruntă cu o acută criză de personal. Conducerea sa a încercat să gestioneze situaţia de aşa natură încât activitatea în cadrul unităţii să nu aibă de suferit. „Ne confruntăm cu un deficit de personal, având pe ştatul de funcţii 33 de posturi, la ora actuală fiind ocupate 26”, mărturiseşte Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal Târgu-Jiu.

Medic angajat prin transfer
Între categoriile de personal deficitare se află şi asistenţa medicală, lipsa unui medic fiind o problemă stringentă. Directorul Centrului Maternal Târgu-Jiu a căutat soluţii pentru rezolvarea acestei probleme, încercând să aducă un cadru medical prin transfer. Din fericire, s-a găsit persoana potrivită pentru acest post, concursul de angajare fiind în curs de derulare. „Se definitivează concursul pentru ocuparea postului de medic. Avem nevoie de asistenţă medicală permanentă, dat fiind faptul că la noi sunt atât mămici, cât şi bebeluşi. Astfel, aveam nevoie de un medic pediatru sau generalist. De mai bine de o jumătate de an am rămas fără specialist şi trebuia să facem ceva pentru a rezolva problema. În această săptămână va fi prima parte a concursului; s-a înscris o persoană din interior, pentru că angajările în sistem sunt blocate şi am fost nevoiţi să apelăm la un transfer”, a explicat Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal Târgu-Jiu. Centrul Maternal funcţionează pe strada 23 August, în municipiul Târgu-Jiu, în apropierea Spitalului Judeţean de Urgenţă. Este o unitate subordonată Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. În cadrul acestei unităţi funcţionează două centre şi un serviciu de monitorizare a femeii gravide.

Măsuri pentru acoperirea lipsei de personal
Deficitul de personal cu care se confruntă Centrul Maternal Târgu-Jiu nu poate fi acoperit, deocamdată, dat fiind faptul că angajările la stat sunt încă blocate. Totuşi, pentru ca activitatea din cadrul Centrului Maternal să nu aibă de suferit, conducerea unităţii a luat unele măsuri; spre exemplu, s-a decis să se treacă în fişa postului fiecărui salariat şi atribuţii de pază. „Cu personalul este o problemă. De doi ani s-a interzis angajarea de personal şi pe fondul salariilor de nimic, mulţi dintre angajaţi au plecat din sistem. La noi, pe ştatul de funcţii avem 33 de posturi şi avem, la ora actuală, doar 26 de angajaţi. Nu avem, de exemplu, om care să asigure paza, de aceea am trecut în fişa postului fiecărui angajat şi atribuţii de pază”, a declarat Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here