36 de sancţiuni, aplicate de jandarmi în week-end

434

Pe parcursul week-end-ului trecut, jandarmii gorjeni au aplicat 36 de sancţiuni, valoarea amenzilor ridicându-se la 5.550 lei. Totodată, au fost efectuate un număr de 61 verificări în bazele de date administrate la nivelul unităţii şi au fost soluţionate solicitările adresate de populaţie prin Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 sau prin centrala telefonică a unităţii.

Ca urmare a asigurării măsurilor de ordine şi siguranţă publică de către jandarmii gorjeni, pe parcursul week-end-ului, prin executarea unor misiuni de patrulare, auto sau pedestru, independent sau în cooperare cu efective de poliţişti, misiuni executate în mediul urban şi rural, în zonele unde au fost mari aglomerări de persoane, zone de agrement, la nivelul judeţului Gorj, angajaţii IJJ nu s-au confruntat cu fapte antisociale deosebite. Totuşi, rezultatele obţinute în urma activităţilor derulate se prezintă astfel: au fost aplicate un număr de 36 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 5.550 lei. Pentru adresare de cuvinte şi expresii jignitoare, au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.400 lei, iar pentru tulburarea fără drept a liniştii locuitorilor s-au dat şase sancţiuni în valoare de 1.000 lei. Pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal în locuri sau localuri publice s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 800 lei. Jandarmii au mai dat amenzi pentru refuzul consumatorului de a părăsi un local public în care se consumă băuturi alcoolice după ora de închidere sau la cererea unui salariat al localului, 2 sancţiuni în valoare totală de 200 lei; pentru pătrunderea cu încălcarea normelor legale de acces în instituţiile de învăţământ: două sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.000 lei; ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor: două sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 400 lei; consumul de băuturi alcoolice în locuri publice: patru sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 400 lei. Au mai fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru refuzul de a se legitima cu actul de identitate, pentru alungarea din locuinţa comună a soţului, servirea cu băuturi alcoolice a consumatorilor aflaţi în vădită stare de ebrietate sau a minorilor, fiind aplicate la aceste prevederi normative un număr de 8 sancţiuni contravenţionale (amenzi şi avertismente scrise) în valoare totală de 350 lei.

Zeci de verificări în bazele de date
Au fost efectuate un număr de 61 verificări în bazele de date administrate la nivelul unităţii şi au fost soluţionate solicitările adresate de populaţie prin Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 sau prin centrala telefonică a unităţii. „Asigurarea climatului de ordine şi linişte publică a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, precum şi a proprietăţii publice şi private, este necesar desfăşurării în condiţii normale a activităţilor economice, sociale şi culturale, fiind un deziderat şi totodată o obligaţie a instituţiei noastre stabilită prin normele legislative în vigoare, jandarmii gorjeni desfăşurându-şi activitatea în interesul cetăţenilor şi al comunităţii”, se arată într-un comunicat al Compartimentului Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul din cadrul IJJ Gorj. Încălcarea prevederilor normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice pot atrage răspunderea contravenţională sau penală a făptuitorilor, fiind prevăzute sancţiuni contravenţionale de la 100 la 3.000 lei sau pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here