Ruleta amenzilor pentru deţinătorii de cazinouri şi jocuri de noroc

407

jocuri de norocReprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj au desfăşurat, săptămâna trecută, în Târgu-Jiu, Motru, Rovinari şi Crasna acţiuni de verificare pentru organizatorii de jocuri de noroc specifice cazinourilor. S-au dat amenzi în valoare de 15.000 de lei.

Comisarii i-au luat prin surprindere pe 35 de operatori economici de la nivelul judeţului Gorj, respectiv, din Târgu-Jiu Motru, Rovinari, şi Crasna. Aceştia au fost verificaţi la sânge, în urma sesizărilor şi reclamaţiilor consumatorilor, dar şi cu ocazia controalelor operative cu tematici de control desfăşurate la nivel naţional, încercându-se o corelare a acestora. În urma acţiunilor de control efectuate, a rezultat că de 29 de operatori economici încălcau prevederile legale privind protecţia consumatorilor, fapt pentru care au fost aplicate amenzi în valoare totală de 15.000 lei.

Abaterile constatate

Cele mai importante nereguli depistate de comisarii CJPC au fost: neafişarea într-un loc vizibil a regulamentelor de joc sau a licenţelor pentru aparate, neafişarea autorizaţiilor de exploatare a jocurilor de noroc, a programului de funcţionare, a denumirii unităţii şi a copiei certificatului de înregistrare şi anexei la acesta. Nu exista afişată nici măcar interdicţia privind accesul minorilor în spaţiul destinat celor care au împlinit vârsta de 18 ani. Abaterile se continuă cu neafişarea interdicţiei privind accesul persoanelor în stare de ebrietate sau a avertismentelor, privind fumatul în spaţiile publice sau a plachetei ANPC cu numărul de telefon cu apel gratuit, denumirea şi adresa CJPC Gorj precum si numerele de telefon şi fax ale instituţiei. Comisarii au mai constatat: neafişarea într-o formă neechivocă şi uşor de citit a tarifelor practicate pentru diverse jocuri, a condiţiilor în care se efectuează plata şi termenele de plată; că buletinele de verificare metrologică pentru ruletă erau expirate şi lipsa sistemului de ventilaţie pentru eliminarea fumului de tutun sau că sistemul de ventilaţie existent nu asigura eliminarea fumului de tutun.

ANDRADA BĂRĂITARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here