Cinci reprezentanţi ai funcţionarilor publici gorjeni, la ANFP

484

Sorin ToropAstăzi, cinci angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, membri ai Sindicatului Funcţionarilor Publici din SANITAS DGASPC Gorj, se întâlnesc, la Bucureşti, cu preşedintele ANFP. Delegaţia gorjeană va discuta cu şeful ANFP despre problemele cu care se confruntă funcţionarii publici.

Aşa cum au anunţat, reprezentanţii Sindicatului Funcţionarilor Publici din DGASPC SANITAS Gorj se întâlnesc astăzi cu Andras Szakal – preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Cinci membri ai acestui sindicat formează delegaţia care va discuta cu şeful ANFP. „Suntem cinci persoane care mergem la Bucureşti. Pentru a nu fi probleme şi a nu avea discuţii, ne-a luat câte o zi din concediul de odihnă”, precizează Gheorghe Zisu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj. În cadrul acestei întâlniri se vor discuta atât memoriul nostru, prezentat preşedintelui ANFP în data de 15 martie 2012 cu ocazia vizitei în Târgu-Jiu, cât şi propuneri de modificare a statutului funcţionarului public”, a menţionat Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din DGASPC SANITAS Gorj. Mai mult decât atât, reprezentanţii acestui sindicat au cerut şi altor funcţionari publici din Gorj propuneri concrete, privind modificarea statutului funcţionarului public. „Noi, Sindicatul Funcţionarilor Publici din DGASPC SANITAS Gorj, promitem să le înaintăm domnului Andras Szakal, preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici”, a dat asigurări Torop.

Solicitări pentru ANFP, de la angajaţii DGASPC Gorj

Conducerea Sindicatului Funcţionarilor Publici din DGASPC SANITAS Gorj a pregătit o serie de propuneri care vor fi date spre analiză celor de la ANFP. Astfel, sindicaliştii solicită: „salarizarea în mod unitar a funcţionarilor publici, indiferent de instituţia în care îşi desfăşoară activitatea, după aceeaşi grilă de salarizare; urmare a diminuării salariilor cu 25 %, nu au fost recuperaţi decât 11%. Vă rugăm să urgentaţi restituirea diferenţei deoarece acea diminuare de 25% a fost doar pe 6 luni de zile; reintroducerea treptelor de salarizare; reintroducerea suplimentului postului şi suplimentul corespunzător treptei în cuantum de 25% fiecare; acordarea sporului de dispozitiv la toţi funcţionarii publici; acordarea unei prime de vacanţă egală cu salariul de bază din luna anterioară plecării în concediu; acordarea dreptului funcţionarului public să întreprindă orice activitate remunerată şi care nu se află în situaţie de incompatibilitate cu atribuţiunile din fişa postului; amnistie fiscală pentru funcţionarii publici care au pierdut procesele privind reîncadrările; elaborarea cadrului legal necesar decontării cheltuielilor legate de achiziţionarea ţinutei funcţionarului public sau acordarea unei sume forfetare în cuantum de 100 euro/trimestru”. De asemenea, spune preşedintele Sorin Torop, „solicităm o analiză obiectivă pentru a se vedea dacă mai este necesar existenţa funcţionarilor publici în România”. Sindicaliştii gorjeni au cerut şi majorarea diurnei, pentru activităţile de teren cu o durată mai mare de 12 ore, de la 13 lei la 50 de lei. Dacă nu vor fi soluţionate solicitările lor, sindicaliştii sunt dispuşi să recurgă la măsuri de protest. Conducerea Sindicatului Funcţionarilor Publici din DGASPC SANITAS Gorj anunţă că „în situaţia în care nu se va ţine cont de solicitările noastre, în special amnistia fiscală şi salarizarea unitară, vom declanşa acţiunile de luptă sindicală”.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here