800 de familii din Gorj au rămas fără beneficii sociale

384

baniNu mai puţin de 822 de familii de pe raza judeţului Gorj au rămas fără alocaţii, ajutoare sociale şi indemnizaţii de creştere a copilului deoarece nu şi-au achitat impozitele şi taxele locale.

 

Potrivit legilor în vigoare, beneficiarii de ajutoare sociale, alocaţii pentru susţinerea familiei şi indemnizaţii şi stimulente pentru creşterea copilului, rămân fără toate aceste beneficii sociale dacă nu şi-au achitat la timp taxele şi impozitele locale, pe imobile, terenuri şi autoturisme. Pe baza situaţiilor centralizatoare transmise de primăriile din judeţ şi a dispoziţiilor emise de primari, cu privire la beneficiarii de beneficii de asistenţă socială care nu şi-au achitat obligaţiile legale către bugetul de stat până la data de 31 ianuarie 2012, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Gorj a dispus suspendarea plăţilor începând cu 1 februarie a.c. pentru un număr de 822 de familii din judeţul nostru. În cazul alocaţiilor pentru susţinerea familiei, s-a dispus suspendarea pentru un număr de 516 familii din totalul de 7.870 de familii beneficiare. De asemenea, 209 beneficiari de ajutor social au rămas fără aceste beneficii, din totalul de 4.116. Totodată, s-a dispus suspendarea indemnizaţiei şi a stimulentului pentru creşterea copilului pentru 97 de familii din totalul de 3.117 beneficiare aflate în plată la 31 ianuarie 2012.

 

Termen de achitare de cinci luni

Toate familiile care au restanţe la plata impozitelor locale au fost suspendate de la plată începând cu data de 1 februarie 2012. Toţi beneficiarii au fost înştiinţaţi de suspendarea plăţii şi vor fi repuşi în drepturi în momentul în care fac dovada plăţii impozitelor locale. Astfel, dacă gorjenii cu pricina îşi achită obligaţiile locale într-o perioadă de cinci luni de zile, reintră în plată şi vor primi şi drepturile din urmă. În situaţia în care nu îşi plătesc restanţele în această perioadă de timp, dreptul încetează iar beneficiarul trebuie să reia întreaga procedură pentru a reintra în drepturi la momentul la care va îndeplini condiţiile legale. Pentru a fi repuşi în plată, beneficiarii de ajutor social şi de alocaţie pentru susţinerea familiei vor înştiinţa primăriile de domiciliu cu privire la faptul că şi-au achitat impozitele locale, iar beneficiarii de indemnizaţie şi stimulent pentru creşterea copilului vor înainta către AJPIS Gorj o cerere însoţită de copia actului eliberat de autoritatea administraţiei publice locale prin care se face dovada achitării obligaţiilor de plată către bugetul local.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here