Consiliul Judeţean continuă investiţiile la Spitalul de Pneumoftiziologie

383

spital dobritaSpitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu (fostul Sanatoriu Dobriţa) se află în administrarea Consiliului Judeţean. Acesta finanţează lucrările de modernizare şi noile investiţii care se realizează la Spitalul de Pneumoftiziologie.

La ora actuală sunt în plină derulare lucrările de reabilitare a vilei medicilor, dar şi cele pentru montarea panourilor solare.

De când a preluat spre administrare Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”, Consiliul Judeţean Gorj a investit în această unitate spitalicească, la ora actuală, schimbările fiind Picture 019vizibile. De altfel, şi investiţiile care sunt în derulare, la această oră, se datorează implicării aceleiaşi instituţii. „Lucrările care se fac acum la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” sunt atributul Consiliului Judeţean, care ne-a ajutat foarte mult şi căruia îi mulţumim. Spitalul arată cu totul şi cu totul altfel, arată mult mai bine şi sperăm ca în primele luni ale anului 2012 să reuşim să reabilităm, să renovăm, igienizăm saloanele în interiorul spitalului, iar costurile care vor fi mult mai scăzute datorită montării panourilor solare, să folosim resursele financiare în alte scopuri, astfel încât să reuşim să sporim confortul pacienţilor”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”. Într-adevăr, montarea panourilor solare este pe ultima sută de metri, în Picture 016următoarele două săptămâni lucrarea fiind finalizată. Angajaţii firmei care se ocupă de proiect dau asigurări că se vor încadra în termenul de execuţie. După ce se va pune în funcţiune acest sistem va fi asigurată apa caldă pentru întreg spitalul, făcându-se astfel economii seriose.

Vilă modernă pentru medici

Pentru cadrele medicale angajate la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” se modernizează vila spitalului. „Vila pe care o renovăm este vila medicilor cum a fost prinsă ea în planul spitalului, când a fost construit. O vom reabilita integral; partea superioară, etajul I va rămâne spre folosul medicilor, aşa cum a fost prevăzută; parterul vilei încercăm să-l introducem într-un regim hotelier astfel încât să creăm condiţii şi pentru aparţinătorii pacienţilor, care vor fi cazaţi în vila din incinta Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”, a explicat managerul Tiberiu Tătaru. În maxim o lună Picture 021de zile se termină lucrările de modernizare şi reabilitare a vilei medicilor. Totuşi, la nivelul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” vor mai exista şantiere, în diverse puncte, astfel încât unitatea spitalicească să fie modernizată complet în următoarea perioadă. În interiorul spitalului se lucrează de zor la modernizarea băilor şi grupurilor sociale; se va schimba şi instalaţia electrică a unităţii. În următoarele luni interiorul Spitalului de Pneumoftiziologie va fi modernizat complet, ridicându-se la standarde europene şi asigurând un confort sporit pacienţilor.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here