Alocaţie şi după vârsta de 18 ani pentru elevii gorjeni

425

monica podaruPeste cinci mii de elevi gorjeni care au depăşit vârsta de 18 ani vor beneficia de alocaţie de stat. Dacă în alţi ani, plata alocaţiei in cazul lor se suspenda în iunie spre a fi reluată în septembrie, acum aceasta va fi achitată în fiecare lună, fără nicio întrerupere.

 

Alocaţia de stat pentru copii, ca formă de ocrotire din partea statului, se acordă tuturor copiilor, fără discriminare. De alocaţie de stat pentru copii, beneficiază toţi copiii în vârstă de până la 18 ani. „La începutul lunii iunie, în evidenţa Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale Gorj se aflau un număr de 48.000 de elevi beneficiari ai alocaţiei de stat, din care aproximativ 4.645 elevi au vârsta cuprinsă între 17 şi 18 ani, şi alţi 5.500 elevi au vârsta peste 18 ani”, a declarat Monica Podaru, director executiv al AJPS Gorj. Conform Legii nr. 61/1993, republicată, alocaţia de stat pentru copii se acordă şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora. Tinerii care au împlinit vârsta majoratului şi repetă anul şcolar nu beneficiază de alocaţie de stat, cu excepţia celor care repetă din motive de sănătate, dovedite cu certificat medical.

Alocaţie şi pe vară

elevi„Având în vedere prevederile Ordinului nr. 4034/02.06.2010 al ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, conform cărora anul şcolar 2010 – 2011 a început la data de 1 septembrie 2010 şi se încheie în data de 31 august 2011, coroborate cu prevederile art. 1 alin. 3 din Legea nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, republicată, elevii care au împlinit vârsta de 18 ani vor beneficia de alocaţia de stat pentru copii până la data de 31 august 2011”, a precizat directoarea AJPS Gorj. În acest sens, elevii gorjeni care au vârsta majoratului şi au încheiat clasa a XI-a dar vor să-şi încheie cursurile liceale, vor primi în continuare, lunar, pe perioada acestei veri, valoarea alocaţiei şi anume cei 42 de lei. În anii anteriori, la încheierea anului şcolar, plata alocaţiei către elevii care aveau vârsta de 18 ani sau urmau să o împlinească până la debutul noului an şcolar se suspendă, chiar dacă ei îşi exprimau opţiunea de a-şi continua studiile liceale.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here