Pacienţii n-au reclamat nimic la CJAS

325

cjasDeşi sunt nemulţumiţi că în toate aceste zile şi-au plătit integral medicamentele luate de la farmacii, nici un gorjean nu a reclamat acest lucru la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. „Probabil că au existat nemulţumiri în rândul pacienţilor, însă aceştia nu au venit să reclame la noi nimic. Nici măcar un medic de familie sau cabinet medical nu a fost reclamat. De acum, oricum ne aşteptăm să nu mai primim sesizări deoarece medicii de familie continuă să încheie contracte cu noi.

Până azi (n.r. ieri), din cei 200 de medici de familie din judeţul Gorj, 150 au încheiat contractele”, a declarat preşedintele CJAS Gorj, Gheorghe Cocină. Situaţia este posibil să se agraveze în următoarea perioadă când medicii vor afişa pe uşile propriilor cabinete tarifele pentru consultaţii, în caz că nu încheie acel contract cu Casa.

Sancţiuni pentru spitale

Un proiect de lege emis de Ministerul Sănătăţii prevede ca inspectorii CJAS Gorj să facă o serie de controale în rândul spitalelor, controale care se vor finaliza cu sancţiuni. Astfel, unităţile sanitare care internează peste numărul de locuri şi depăşesc numărul de paturi în saloane, precum şi cele în care nu funcţionează sistemele de încălzire şi de aer condiţionat pot fi amendate cu sume de până la 6.000 de lei. De asemenea, cu amenzi de până la 4.000 lei sunt sancţionate şi spitalele care nu schimbă lenjeria de cel puţin de două ori pe săptămână, dar şi spitalele private care nu vor acorda servicii medicale de urgenţă pentru stabilizarea oricărui pacient, indiferent dacă acesta îşi poate sau nu plăti asistenţa primită.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here