Societăţi din Strehaia au păgubit Finanţele din Gorj

435

FINANTE 22Garda Financiară a încheiat o serie de controale la 79 de agenţi economici din care 48 au fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale în valoare de 81.700 de lei şi confiscări de bunuri şi sume ce totalizează 8.666 lei.

În urma controalelor, inspectorii Gărzii Financiare au descoperit că o firmă din Târgu-Jiu a înregistrat în evidenţele contabile zece facturi fiscale emise de societăţi fantomă din Strehaia, suma acestora depăşind valoarea de 830.000 de lei. În urma verificărilor efectuate în colaborare cu Garda Financiară Mehedinţi, s-a dovedit că operaţiunile consemnate de aceste documente fiscale nu au fost reale şi au fost înregistrate doar în scopul de a se deduce cheltuieli nereale pentru a diminua impozitul pe profit şi TVA-ul datorat bugetului de stat. În acest sens, a fost întocmit act de sesizare penală pentru un prejudiciu de peste o sută de mii de lei, care a fost înaintat organelor de cercetare penală. De la aceleaşi societăţi fantomă din Strehaia o altă firmă din Târgu-Jiu a înregistrat trei facturi în valoare de 390.000 de lei. Şi în acest caz s-a întocmit act de sesizare penală ce a fost înaintat către organele abilitate pentru un prejudiciu de 66.869 de lei.

130 de facturi false

Şi o altă societate din Târgu-Jiu se confruntă cu legea. În evidenţele contabile ale firmei în cauză s-a dovedit că în perioada octombrie 2010 – ianuarie 2011, au fost înregistrate 130 de facturi fiscale care s-au dovedit a fi false. Potrivit reprezentanţilor Gărzii Financiare Gorj, toate aceste facturi nu atestă tranzacţii reale, acestea fiind înregistrate doar pentru a da o tentă de legalitate pentru alte facturi emise de firma din Târgu-Jiu către alte firme, care să înregistreze cheltuieli fictive în scopul deducerii de TVA şi diminuării impozitului de profit. Facturile în cauză au valoarea totală de 595.678 de lei şi prin înregistrarea lor s-a produs un prejudiciu bugetului de stat de 191.649 de lei. Dosarul a fost înaintat Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj şi către organele de cercetare penală.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here