Sterilizări, în rândul câinilor de la Padocul Târgu-Jiu

470

padoc tg jiuCea mai mare parte a patrupedelor care se află la Centrul Canin al SC Edilitara Public SA, ce aparţine de Primăria Municipiului Târgu-Jiu, au fost sterilizate. Pentru a nu mai putea procrea, lunar, zeci de câini sunt supuşi sterilizărilor.

Potrivit lui Alexandru Zaharia, directorul Edilitara Public, la ora actuală în Centrul Canin al Primăriei Târgu-Jiu se află 260 de câini, 200 dintre ei fiind deja sterilizaţi, procentul fiind de 50% femele, şi 50% masculi. Procedura nu este una dureroasă pentru animal: „Se face o anestezie generală, iar câinele nu simte absolut nimic,deci nu există o traumă”, a precizat Cristian Petcu, medicul veterinar al Centrului Canin. Sterilizarea efectivului de câini de la Centrul Canin se face din fondurile autorităţii locale, costurile fiind de circa 20 de lei pentru un mascul şi de aproape 50 de lei pentru o femelă. Dacă ar fi ales cabinete veterinare pentru sterilizarea masculilor şi a femelelor, costurile ar fi fost mult mai mari. „Preţurile noastre sunt foarte mici, nu sunt preţuri de cabinet. Dacă alegeam să facem asta prin cabinet, costurile de sterilizare ale unei femele erau de circa două sute de lei”, a mai spus doctorul Cristian Petcu.

12 angajaţi pentru câinii comunitari

Confom lui Zaharia, în slujba câinilor comunitari sunt angajate 12 persoane. “Pe padoc avem medicul veterinar şi patru îngrijitori, iar pentru munca de teren este un alt medic veterinar, un tehnician şi cinci angajaţi”, a spus directorul SC Edilitara Public SA. Centrul Canin din Târgu-Jiu funcţionează fără probleme în zona CET-ului, el fiind util de la înfiinţarea sa, iar numărul de câini comunitari din municipiu a fost vizibil scăzut datorită acestui centru.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here