Oraşele din Gorj, preocupate de spaţiile verzi

539

LA UMBRAProtecţia mediului pare a fi o prioritate pentru primăriile din judeţ, deoarece prin proiecte de mediu pot atrage mulţi bani din fonduri europene. Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj a atras atenţia primăriilor din mediul urban cu privire la întocmirea unui registru al spaţiilor verzi.

De asemenea, primăriile din judeţul Gorj şi-au desemnat şi câte un reprezentat pentru protecţia mediului care să ţină legătura cu Agenţia şi care să elaboreze proiecte pentru atragerea de fonduri structurale în domeniu. „Noi le-am trimis adrese prin care am informat primarii din oraşele şi municipiile din judeţul Gorj că până luna viitoare trebuie să întocmească un registru al spaţiilor verzi din localitate şi să-şi numească un reprezentant pe Protecţia Mediului. Din informaţiile pe care le avea, majoritatea primăriilor deja au făcut acest lucru, iar restul dintre ele lucrează la implementarea legislaţiei de mediu. Treaba noastră este ca şi făcută, urmează ca Garda de Mediu să facă verificări la aceste primării pentru a vedea dacă există o persoană delegată pe relaţia cu APM – ul şi dacă primăriile şi-au întocmit un registru al spaţiilor verzi”, a declarat Cristina Merfu, purtător de cuvânt al APM Gorj.

3 iunie, termenul limită

Potrivit legislaţiei, toate primăriile sunt obligate ca până în data de 3 iunie să întocmească un registru al spaţiilor verzi de pe raza de competenţă. În registrul spaţiilor verzi trebuie să fie trecute toate spaţiile verzi de pe teritoriul oraşului respectiv, toţi copacii, arbuştii şi tot ce înseamnă verdeaţă. Acest registru trebuie să ţină evidenţa copacilor sănătoşi sau a celor bolnavi, iar în cazul în care se taie un copac acest lucru trebuie să fie notat în registru.

Cristina Merfu, reprezentanta APM Gorj, a mai spus şi că persoana ce trebuie să fie delegată de primărie pentru a se ocupa cu Protecţia Mediului va fi şi cea care se va ocupa de atragerea de fonduri europene pentru proiecte de mediu în zona respectivă.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here