Piaţa europeană, în căutare de şomeri gorjeni

407

eures ajofmAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj prin serviciul de ocupare EURES oferă locuri de muncă gorjenilor şomeri pentru mai multe ţări ale Uniunii Europene.

AJOFM 4Astfel, potrivit Anei-Maria Niculescu, purtător de cuvânt al AJOFM Gorj, în Austria se caută muncitori necalificaţi în silvicultură, la tăierea ierbii cu maşini specializate. Solicitanţii trebuie să cunoască limba germană. Se oferă contracte de muncă pe o perioadă determinată de şase luni, salariu de 1.100 de euro net pe lună, cazare, echipament de lucru, autoturism pentru deplasări.

“De asemenea, în Danemarca se caută stagiari-lucrători calificaţi în diferite ferme. Doritorii trebuie să fie absolvenţi promoţiile 2009 sau 2010 de liceu sau facultate de profil agricol (agricultură, zootehnie sau medicină veterinară) şi să fie cunoscători ai limbii engleze. Angajatorii din Danemarca oferă contracte de muncă pe o perioadă determinată şi un salariu de 1.270 de euro brut/lună”, a declarat reprezentanta AJOFM Gorj.

Asistenţi medicali pentru Anglia şi Norvegia

Şi Marea Britanie face angajări în meseria de asistent medical. Se cere calificare în domeniu, precum şi experienţă într-un loc de muncă similar. Se oferă contracte de muncă cu un salariu de 27-36 de lire brut/oră. Asistent medical în chirurgie se caută şi în Norvegia. Se cer studii de specialitate, cunoştinţe de operare pe calculator, cunoaşterea limbii norvegiene sau învăţarea ei într-o perioadă scurtă de timp. Se oferă contracte de muncă pe o perioadă nedeterminată, salariu de 45000 – 51000 de euro brut/an şi ajutor în găsirea unei locuinţe.

O altă ţară care oferă job-uri ete Belgia care caută şefi de secţie în domeniul tricotajelor. Se cer cunoştinţe de limba engleză/germană/franceză, studii tehnice, experienţă de cel puţin un an. În schimb, se oferă contracte de muncă cu un salariu de 27-36 de lire brut pe oră. Activitatea se va desfăşura în România.

Un şofer de tir se caută în Polonia. Cei care doresc să ocupe postul trebuie să posede permis de conducere categoriile C+E, atestat transport marfă, certificat medical şi psihologic. Angajatorul oferă contracte de muncă pe o perioadă de un an de zile, cu un salariu de 1386 PLN/lună, toate celelalte costuri fiind acoperite de către angajator precum cazare, masă, transport.

Cehia caută un inginer mecanic, care să fie posesor de studii de inginerie mecanică, să aibă o experienţă în domeniu între doi şi opt ani, precum şi cunoştinţe de limba engleză. Angajatorul oferă contract de muncă pe perioadă nedeterminată şi un salariu cuprins între 28.000 şi 45.000 de coroane pe an.

Persoanele care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Gorj din strada Lt. Col. Dumitru Petrescu nr. 1. Rata şomajului în judeţul Gorj la sfârşitul lunii martie a fost de 8,21%, corespunzătoare unui număr de 12.637 şomeri. Dintre aceştia, 6.788 şomeri sunt indemnizaţi, iar 5.605 sunt femei.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here