Benzinăriile, controlate de comisarii OPC

364

benzinarie facuta de mineUn număr de 12 benzinării din trei zone ale judeţului au fost verificate de către reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Gorj. Neregului găsite nu au fost puţine, motiv pentru care s-a trecut la aplicarea amenzilor.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Gorj a încheiat tematica de verificare a respectării prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor la comercializarea benzinei şi a motorinei. Un număr de 12 operatori economici din municipiile Târgu-Jiu şi Motru, şi din localitatea Baia de Fier, cu staţii de distribuţie a benzinei şi motorinei au fost verificaţi de către comisari. Şapte dintre cei controlaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 19.000 de lei, iar comisarii CJPC Gorj au aplicat şi cinci avertismente scrise.

„Printre abaterile constatate s-au numărat afişarea incorectă a preţurilor, la pompe fiind afişat preţul cel mai mic din preţurile sortimentelor de motorină şi benzină. De asemenea, am constatat neconcordanţe între preţurile de la panouri şi cele de la pompe, precum şi neafişarea deloc a preţurilor de pompe ale carburanţilor”, a declarat Mihaela Răducan, comisar-şef al CJPC Gorj.

Aceasta a mai precizat că au existat nereguli şi la materialele de exploatare vândute în staţiile Peco. De la multe dintre acestea lipseau eticheta producătorului, iar unele dintre ele nu aveau traducere în limba română. Conducerea CJPC Gorj recomandă consumatorilor să verifice preţul carburanţilor, precum şi tipul de carburant de la pompă, iar la produsele alimentare cumpărate din interiorul benzinăriilor să aibă în vedere data limită de consum, starea ambalajelor, respectiv integritatea şi etanşeitatea acestora. „În cursul controalelor am verificat şi dacă la staţiile de carburanţi existau documente pentru verificarea metrologică a pompelor şi dacă era afişat la vedere Telefonul Consumatorului. Din fericire, la aceste două capitole nu au fost înregistrate probleme”, a precizat Mihaela Răducan.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here