Amenzi record împărţite de CJAS Gorj

448

cjas inscrNici reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj nu au fost zgârciţi la împărţitul sancţiunilor. În urma celor numai 19 controale efectuate în luna martie, valoarea amenzilor aplicate a fost de peste jumătate de milion de lei.

Potrivit lui Gheorghe Cocină, preşedintele CJAS Gorj, în luna martie, reprezentanţii instituţiei au efectuat un număr de 19 controale. Dintre acestea cinci au fost la medici de familie, doi la medici specialişti, două cabinete stomatologice, la un laborator de analize medicale, trei farmacii. De asemenea, verificat a fost şi Spitalul din Târgu-Cărbuneşti, patru persoane fizice pentru neplata contribuţiilor la sănătate şi una juridică plătitoare de contribuţii de concedii medicale.

„Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 544.000 de lei, iar nereguli au fost găsite la toate unităţile mai sus menţionate, inclusiv la Spitalul din Cărbuneşti. Motivul sancţionării a fost pentru nerespectarea clauzelor contractuale şi pentru servicii raportate şi neefectuate”, a declarat Gheorghe Cocină. Reprezentanţii CJAS continuă lunar seria verificărilor la furnizorii de servicii medicale, fie ei farmacişti, fie medici sau persoane fizice.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here