Au debutat controalele dinaintea Paştelui

383

tot piata inscriptOdată cu apropierea Sărbătorilor Pascale, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au demarat mai multe controale în pieţele din municipiul Târgu-Jiu şi nu numai.

Astfel, au fost efectuate un număr de 65 de controale în Târgu-Jiu, Motru, Rovinari, Târgu-Cărbuneşti, Novaci, Turceni, Tismana, Cruşeţ, Bustuchin, Băleşti, Padeş, Câlnic, Ioneşti. În toate acest localităţi menţionate, au fost verificate o unitate de morărit, 25 de brutării, 27 de unităţi de comercializare cu amănuntul şi ridicata, trei supermarket-uri, tot atâtea baruri, o măcelărie, pieţele agroalimentare din Târgu-Jiu, un magazin apicol, două unităţi de alimentaţie publică.

„Zilele trecute au efectuat controale în echipe mixte cu personalul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj în pieţele agroalimentare din municipiul Târgu-Jiu, verificări ce au vizat cu precădere sectorul lactate şi comercializarea fructelor şi a legumelor proaspete”, a declarat Ion Iliuţă, şeful DSVSA Gorj.

Conform acestuia, în urma celor peste 60 de controale din mai multe localităţi ale judeţului nostru, inspectorii sanitar-veterinari au aplicat şapte sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.800 de lei în două magazine din Cruşeţ, două baruri din Târgu-Jiu, o covrigărie din Turceni, un stand din Complexul Comercial Rodna şi într-un magazin apicol din Târgu-Jiu. „Amenzile aplicate au fost pentru manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare vrac, nedemonstrarea tranşabilităţii produselor apicole, nerespectarea normelor de depozitare a produselor alimentare, neînregistrarea sanitar-veterinară a spaţiilor. De asemenea, tot în timpul controalelor, am aplicat şi un avertisment scris pentru lipsa fişelor de monitorizare a temperaturilor de păstrare şi absenţa unor examene medicale ale personalului într-o unitate de producţie patiserie din Turceni”, a precizat şeful DSVSA Gorj.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here