153 de cereri pentru bunurile gorjenilor rămase în Basarabia

387

documenteDupă intrarea în vigoare a Legii nr. 290/2003 privind acordarea de despăgubiri sau compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile proprietate a acestora, sechestrate, reţinute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa, la Comisia Judeţeană Gorj pentru Aplicarea Legii nr. 290/2003, au fost înregistrate un număr total de 153 de cereri.

Din cele 153 de cereri înregistrate la Comisia Judeţeană Gorj pentru Aplicarea Legii nr. 290/2003, o cerere a fost retrasă de către solicitant, iar 60 de cereri au fost transmise spre soluţionare Prefecturii Municipiului Bucureşti. „Aceste 60 de cereri au fost trimise la Bucureşti deoarece pentru bunurile unui proprietar sunt mai mulţi moştenitori, care, la rândul lor, domiciliază în mai multe judeţe ale ţării, deci competenţa de soluţionare a revenit Comisiei Municipiului Bucureşti. În urma acestor cereri transmise, în evidenţa comisiei judeţene au mai rămas un număr de 92 de cereri”, a declarat Camil Deaconu, reprezentant al Comisiei Judeţene Gorj pentru Aplicarea Legii nr. 290/2003.

Potrivit acestuia, comisia judeţeană a emis până la ora actuală un număr de 81 de hotărâri. Din acestea, prin 32 de hotărâri au fost aprobate 40 de cereri, prin 41 de hotărâri aprobate au fost alte 42 de cereri, iar prin cinci hotărâri au fost rectificate alte hotărâri anterioare. De asemenea, prin intermediul a două hotărâri au fost revocate tot atâtea hotărâri anterioare, iar printr-o hotărâre s-au constituit comisiile tehnice de specialitate în expertiza construcţiilor şi a evaluărilor funciare.

Potrivit lui Camil Deaconu, din cele 92 de cereri aflate în evidenţă, 82 au fost soluţionate (40 aprobate şi 42 respinse) prin73 de hotărâri ale Comisiei Judeţene Gorj pentru Aplicarea Legii nr. 290/2003, în prezent fiind în curs de soluţionare un număr de zece cereri.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here