UPU, buget separat din 2012

442

UPU 3La videoconferinţa susţinută de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, marţi, 22 martie, s-a stabilit şi faptul că Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU) vor avea un buget separat. Astfel, banii veniţi de la minister vor fi folosiţi în integralitate doar pentru aceste secţii.

La nivelul judeţului nostru, s-au aflat în discuţii cu Raed Arafat, la videoconferinţa de marţi, mai multe persoane cu putere decizională: un reprezentant al Instituţiei Prefectului, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică, un reprezentant al ISU, managerul, directorul medical şi directorul economic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, medicul şef şi asistentul şef de la UPU, managerul Serviciului Judeţean de Urgenţă, liderul Sindicatului Ambulanţa Gorj.

Surse din rândul celor prezenţi ne-au relatat că una dintre deciziile anunţate de Arafat a vizat bugetul pentru Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU). Astfel, dacă până în prezent banii destinaţi acestui compartiment erau distribuiţi de managerul spitalului, de multe ori aceştia neajungând în totalitate la UPU, ci fiind folosiţi şi la alte secţii, de acum înainte „sumele repartizate de către Ministerul Sănătăţii pentru UPU trebuie să fie folosite doar pentru Primiri Urgenţe”.

Mai mult decât atât, începând cu anul 2012, va exista un buget separat pentru UPU, pe standarde de cost.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here