Amenzi de 4.800 de lei pentru comercianţi

519

dsv facuta de mine inscriptionataInspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat în ultimele zile un număr de 86 de controale în Târgu-Jiu, Turburea, Scoarţa, Ţânţăreni, Bengeşti-Ciocadia, Alimpeşti, Baia de Fier, Ţicleni, Târgu-Cărbuneşti, Bumbeşti-Jiu, Motru, Mătăsari, Samarineşti, Turceni, Prigoria.

În urma acestor controale au fost constatate abateri de la normele sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare, pentru care s-au aplicat şase amenzi în valoare totală de 4.800 de lei. Potrivit lui Ion Iliuţă, şeful DSVSA Gorj, au fost amendate o unitate de comerţ cu amănuntul a produselor alimentare şi o unitate de fabricare a pâinii din comuna Ţânţăreni, o fermă de bovine din comuna Scoarţa, o unitate de fabricare a pâinii din municipiul Motru, un cafe-bar şi un magazin alimentar din municipiul Târgu-Jiu.

“Motivele sancţiunilor contravenţionale au fost manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii necorespunzătoare şi neaprobate sanitar-veterinar şi fără respectarea condiţiilor de igienă. În cazul fermei de bovine din Scoarţa, odată ce am ajuns la faţa locului, am constatat semne de lovire, chinuire, părăsire sau de creştere a animalelor în condiţii improprii, prin încălcarea normelor de creştere şi sanitar-veterinare”, a declarat Ion Iliuţă, directorul DSVSA Gorj. Potrivit reprezentantului instituţiei, alături de societăţile sancţionate, au mai fost verificate şi 18 brutării, o moară, o unitate de ambalare a produselor alimentare, 16 unităţi de comercializare cu amănuntul a produselor alimentare, un supermarket, şase depozite alimentare, o unitate de alimentaţie publică, şase baruri, două cantine, tot atâtea ferme avicole, dar şi o exploatare non-profesională a vacilor de lapte.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here