IPA online, de ajutor pentru fermierii gorjeni

380

APIA 2Implementată încă de la începutul anului trecut şi la nivelul judeţului nostru, aplicaţia IPA online a prezentat mult interes pentru agricultorii gorjeni, având destul de multe beneficii. Totuşi, au existat şi incoveniente deoarece mulţi fermieri nu ştiau să utilizeze calculatorul sau nu aveau internet la domiciliu.

Conform Mirelei Şerbu, purtător de cuvânt al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj, 88% din parcelele existente în judeţ s-au digitizat: „Aplicaţia a fost accesată de fermierii şi agricultorii gorjeni şi aceştia au realizat că le este foarte utilă, la fel şi nouă. Digitizarea parcelelor la nivelul întregului judeţ se va definitiva până la sfârşitul acestei luni”.

Printre avantajele utilizării IPA online se numără:suprafaţa digitizată de fermieri este măsurată foarte exact, nu pot exista erori, riscul depunerii unei cereri de sprijin incorecte este mai mic, rezultatele sunt disponibile în orice moment, suma suprafeţelor parcelate digitizate este calculată automat. De asemenea, în anul următor, tot ceea ce trebuie să facă solicitantul, adică fermierul, este să actualizeze schiţele, ducând astfel la o economie semnificativă de timp.

I.M.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here