„Moș Nicolae lucrează prin oameni”

1035

Să dăruiești o jucărie unui copil înseamnă zâmbete, dorințe împlinite, copilărie fericită, speranțe și recunoștință.
Asociația „Visuri de om mare” a luat naștere pe 22 noiembrie 2017. Sunt implicați elevi ai Liceului Tehnologic „Dimitrie Filișanu”, dar și studenți care au terminat cu mulți ani în urmă.
Denisa Tică este omul care a inițiat asociația cu gândul la elevii săi, dar și la oamenii care au nevoie să fie ajutați: „Pentru ca elevii mei și nu numai, să-și poată exprima creativitatea și să-și dezvolte activitățile antreprenoriale.”, spune ea.
„Visăm să fim fericiți. Să fie bine.”, a adăugat Denisa Tică. Elevii liceului s-au mobilizat și au făcut în așa fel încât campania „Donează o jucărie” să dea roade. Ei au împrăștiat zvonul, iar cei care au vrut să ajute, au ajutat. Oamenii mari și mici au adus câte o jucărie pentru copiii de la grădinițele din Brădești, Tatomirești, Răcarii de Sus, Răcarii de Jos și grădinița (gară) din Filiași. Înainte să fie dăruite, plușurile sunt dezinfectate, cusute și sortate. De acest lucru se ocupă elevii implicați sufletește în campanie.
„De mică mi-a plăcut să dăruiesc. Nu am frați, însă părinții m-au învățat darul de a împărți. Mereu mă bucur de zâmbetele copiilor.”, a spus eleva Geamănu Mihaela Luciana.
Campania „Donează o jucărie” umărește să aducă zâmbete pe chipul celor mici, bucurie în suflet și îi ajută și pe tinerii voluntari.
„Știam de foarte mult timp de asociația „Visuri de om mare”. M-a determinat faptul că-mi place să mă implic, îmi plac și copiii. Consider că o să mă ajute pe viitor. Cred că mă împlinește. Mi-a plăcut ideea ca jucăriile să ajungă la copiii din grădinițe și sunt sigură că o să se bucure foarte mult de ele”, a spus eleva Pavel Mihaela Alexandra.
Jucăriile pot să fie donate până pe 30 noiembrie, la Liceul Tehnologic „Dimitrie Filișanu”. Oricine poate să doneze o jucărie și să creioneze zâmbete pe chipurile celor mici.
Până acum au fost mulți oameni buni, chiar și copii care au renunțat la jucăria preferată cu scopul să îi facă și pe alți copii fericiți. Moș Nicolae lucrează prin oameni. De această dată, el a lucrat prin elevii dornici să ajute, care vor să fie activi și să împlinească visuri.
„M-am gândit că la vârsta lor am avut posibilitatea să am o jucărie și îmi doresc ca din cât am eu, să le dau și lor. Plăcerea de pe chipul lor mă face să mă simt fericită și motivată să continui activitățile”, a spus cu emoție pe chip eleva Ciurea Iulia Alexandra.
Elevii s-au gândit ca, pe lângă jucării, să strângă bani și să cumpere pentru micuți dulciuri.
Jucăriile ajung în grădinițe pe 5 decembrie, seara, iar copiii o să le găsească în dimineața zilei de Moș Nicolae. Ele rămân în grădinițe ca să se bucure și următoarele generații de ele.
Tinerii voluntari nu sunt buni numai în preajma sărbătorilor de iarnă, ci și pe parcursul anului.
Ei au susținut activități sportive în rândul copiilor, au participat la gale de box pentru cei mici. De Valentine’s Day au lucrat 2 luni la confecționarea produselor handmade, pe care le-au expus în centrul orașului Filiași. „Am smuls zâmbete. Am oferit bombonele în schimbul unui zâmbet.”, a spus Denisa T. În 2017, de Crăciun, ei au dat startul unei campanii de informare a cetățenilor care a privit donații de orice tip. Au mers la 20 de familii cu daruri prin donații și au împlinit visuri de Crăciun.
Ștefania-Mihaela Duțu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here