Cursuri noi pentru șomerii gorjeni

385

someriLuna aceasta, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează un număr de trei cursuri de formare profesională, ce pot fi accesate de şomeri, fie aflaţi în plată sau nu, dar şi de cei care vor să se califice într-o anumită meserie.

Și în noiembrie, conducerea AJOFM Gorj continuă organizarea cursurilor de formare profesională. Persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sunt obligate să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM Gorj. Cetăţenii îndreptăţiţi care au scos bani din buzunar pentru plata cursurilor pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă.

Cursurile ce se organizează în noiembrie sunt de cofetar- patiser, pe care îl vor frecventa un număr de 25 de persoane, de lucrător în comerț la care vor merge 28 de persoane, și, tot atâția cetățeni gorjeni vor urma cursul de operator introducere, validare și prelucrare date. În total, în această lună, 81 de cetățeni din județul nostru au șansa să se califice într-o meserie. Înscrierile pentru cursurile de calificare organizate lunar de reprezentanții AJOFM, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională, se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din municipiul Târgu-Jiu, camera 5, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu nr.1, sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu. La începutul lunii trecute, la nivelul județului Gorj, AJOFM anunța o rată a șomajului de 10,79%, numărul șomerilor ajungând la 16.230 de persoane.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here