Săptămâna Europeană a Mobilităţii, sărbătorită în Gorj

586

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj, în parteneriat cu Direcția Judeţeană pentru Sport şi Tineret Gorj, Primăria Târgu-Cărbuneşti, Societatea Naţională de Cruce Roşie – Filiala Gorj, reţeaua de asistenţă medicală comunitară din judeţ, celebrează, în perioada 16- 22 septembrie 2018, campania cu titlul: Săptămâna Europeană a Mobilităţii. Aceasta are sloganul: „Combină și deplasează-te!”.

Mobilitatea prin forme alternative de transport ecologic duce în mod sigur la creșterea calității vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, a poluării fonice, a accidentelor şi, nu în ultimul rând, la reducerea numărului persoanelor obeze. Renunţând pentru o săptămână, sau numai pentru o zi, la maşina personală, se obţin rezultate imense atât mediului, cât şi sănătăţii personale. Prin alegeri inteligente cu privire la tipul de transport folosit, se îmbunătățește starea de sănătate, cât și calitatea mediului, totodată, se pot economisi bani. Campania stimulează oamenii să participe la creşterea calităţii vieţii lor. Scopul campaniei Săptămâna europeană a mobilităţii constă în reducerea treptată a poluării din mediul citadin.

Obiectivele campaniei
Pentru a deveni o economie care consumă puţină energie şi poluează puţin, Uniunea Europeană a adoptat o serie de obiective ambiţioase de climă şi energie: de a informa și conştientiza publicul cu privire la beneficiile pentru sănătate ale mobilității alternative multimodale; de a încheia parteneriate cu autoritățile locale care să prevadă măsuri de transport ecologice; de a implementa măsuri care să ofere populaţiei posibilitatea de a opta pentru mijloace de transport alternative.
Acțiunile campaniei sunt orientate spre informarea populaţiei care este încurajată să combine modalitățile de deplasare spre o destinaţie, ceea ce poate duce de multe ori la o călătorie mai rapidă și mai plăcută.
Campania este finanțată de către Ministerul Sănătății prin Programul Național de Evaluare și Promovare a Sănătății. Suportul metodologic al campaniei este asigurat de către Institutul Naţional de Sănătate Publică.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here