Şapte ansambluri participă la Festivalului Internaţional de Folclor de la Târgu-Jiu

343

În perioada 19-23 august, la Târgu-Jiu se va desfăşura cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor. Şi-au anunţat participarea la festival ansambluri folclorice din: Bulgaria, Grecia, Macedonia, Polonia, Serbia, Slovacia, Turcia şi România.

Festivalul Internaţional de Folclor este organizat de Consiliul Judeţean Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, cu sprijinul Consiliului Local şi al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, precum şi a altor instituţii din municipiu şi judeţ. Devenită deja tradiţie, manifestarea şi-a câştigat de-a lungul anilor o largă popularitate în rândul târgujienilor şi al tuturor gorjenilor, având în acelaşi timp menirea de a promova Târgu-Jiul şi judeţul Gorj ca păstrător al vechilor tradiţii. Ediţia din acest an a festivalului se va desfăşura în perioada 19-23 august şi se va bucura de participarea a mai multor ansambluri folclorice din şapte ţări: Bulgaria, Grecia, Macedonia, Polonia, Serbia, Slovacia, Turcia.

Fără ansamblul folcloric din Ucraina
Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Doina Gorjului a precizat că la acest eveniment au mai fost invitate şi alte ansambluri din diferite ţări, însă din varii motive acestea nu vor mai veni la Târgu-Jiu. “Spre deosebire de anul trecut, ansamblul folcloric din Israel, nu va mai participa. Asta deoarece ministerul culturii de acolo le promisese nişte bani pentru transport, pe care se pare, că nu i-au mai primit. Am găsit soluţia cu Bulgaria, iar cea la care am renunţat este Ucraina, ansamblul din Ucraina, asta după ce am primit tabelul cu participanţii şi am constatat că de fapt era un ansamblu de copii”, a declarat directorul Ansamblului Doina Gorjului, Gheorghe Porumbel.
Anul acesta, organizatorii au propus ca spectacolele să se desfăşoare în amfiteatrul din strada Victoriei. Artiştii din cele şapte ţări vor avea parte şi de câteva deplasări în judeţ, acolo unde vor susţine scurte recitaluri şi vor vizita cele mai cunoscute puncte turistice din Gorj.
Valoarea totală a cheltuielilor ocazionate de festival se va ridica la suma de minimum 150.000 de lei. O parte din suma necesară, respectiv 60.000 de lei, va fi asigurată de către Consiliul Judeţean Gorj. De asemenea, consilierii locali din Târgu-Jiu au aprobat cu ceva timp în urmă o hotărâre prin care s-a decis alocarea sumei de 30.000 de lei pentru organizarea festivalului.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here