Mangia, după o nouă înfrângere: “Trebuie să muncim mai mult”

687

După ce au pierdut prima partidă de verifcare împotriva unei echipe din Japonia, “juveţii” lui Mangia s-au înclinat şi în faţa ruşilor de la FC Ufa. Meciul de pe pământ austriac a fost unul spectaculos, tabela de marcaj fiind modificată de cinci ori. Astfel, după 90 de minute de joc, confruntarea s-a terminat 3-2. Pentru trupa din Bănie au punctat Alexandru Mitriță (min. 11) și Jovan Markovic (min. 69). Ruşii au dat replica prin golurile lui Paurevic (min. 44), Krotov (min. 73) și Icboun (min. 89). Ca și la confruntarea precedentă cu V-Varen Nagasaki, alb-albaștrii au fost susținuți din tribune de mai mulţi români stabiliți peste hotare. Mitriţă a deschis scorul după o acţiune personală de toată frumuseţea. Cel mai bun om al Ştiintei din finala Cupei României le-a înnodat picioarele fotbaliştilor adverşi şi l-a executat sec pe portarul Belenov, cu un şut din careu. Markovic (17 ani) a punctat pentru 2-1 cu o lovitură superbă de cap, după un assist al lui Gustavo. Tânărul atacant al Craiovei s-a mişcat bine în jocul de verificare şi ar putea constitui o opţiune pentru Mangia în acest sezon. După finalul meciului, antrenorul italian al Craiovei a recunoscut că mai este de muncă. “A fost un antrenament bun, ne-am creat multe ocazii, însă le-am şi oferit adversarilor faze de a înscrie şi, din acest punct de vedere, trebuie să creştem şi trebuie să muncim mai mult”, a declarat tehnicianul. Doi dintre jucătorii Ştiinţei, intervievaţi la sfâriştul confruntării, Nicuşor Bancu şi Alex Mateiu, au dat asigurări că Universitatea se va prezenta la adevărata ei valoare în supercupa cu CFR Cluj.“A fost un meci deschis, cu 5 goluri, din păcate am pierdut din nou. Până la urmă mă bucur că suntem toţi sănătoşi, suntem în stagiul de pregătire şi important este să ne întoarcem cu forţe proaspete pentru Supercupă. Simt că se acumulează oboseală, încep să-mi revin din puncte de vedere fizic, pentru asta facem antrenamente, pentru că vacanţa a fost de 3 săptămâni şi se vede că nu am mai făcut mare lucru. Sperăm ca la startul meciului cu CFR Cluj să fim toţi 100%. Cu siguranţă, stadionul va fi plin”, a spus Bancu. “A fost un meci foarte frumos, important este că suntem sănătoşi, am făcut un antrenament foarte bun şi părerea mea este că am jucat mai bine ca ei şi meritam victoria. Suntem un pic încărcaţi, au fost antrenamente grele, câte două în fiecare zi, dar acesta este cel mai bun lucru, că ne pregătim. Trebuie să ne facem jocul şi în amicale şi să începem cu dreptul în Supercupă”, a afirmat Mateiu.

U Craiova 1948 – Ufa 2-3
Au marcat: Alexandru Mitriță, Markovic / Paurevic, Viacheslav și Silvester
Antrenorul Științei, Devis Mangia a trimis în teren următoarea echipă: 1. Popescu – 4. Popa, 6. Kelic (Puțaru, min. 84), 2. Tiago – 30. Dimitrov, 8. Mateiu, 23. Zlatinski (cpt.) (Rossi, min. 61), 11. Bancu (Briceag, min. 56) – 9. Burlacu (Markovic, min. 60), 14. Glavina (Gustavo, min. 56), 28. Mitriță (Mihăilă, min. 36). Rezerve: 13. Pigliacelli, 35. Dică, 49. Preduț – 24. Gardoș, 27. Martic, 3. Briceag, 21. Rossi, 7. Gustavo, 33. Mihăilă, 22. Bărbuț, 16. Markovic, 40. Puțaru, 39. Juncu, 32. Borța, 37. Șerban, 18. Bîrzan, 34. Baicu.
De cealaltă parte, Sergey Tomarov a optat pentru următorul prim unsprezece: 31. Belenov – 17. Zhiroglyadov, 20. Tumasian, 2. Putsko, 78. Diveev – 5. Jokic (cpt.), 6. Salatic, 19. Paurevic, 87. Bezdenezhnyh – 7. Sysuev, 21. Kehinde. Rezerve: 88. Shelia, 1. Chernov – 33. Suhov, 27. Nedelcearu, 13. Zaseev, 57. Krotov, 56. Krugoroy, 98. Oblyakov, 8. Carp, 44. Icboun, 3. Alikin.

Pigliacelli, sărbătorit în cantonament
Prezentat oficial la Craiova, portarul Mirko Pigliacelli şi-a serbat ziua de naştere în cantonamentul Universităţii. Noul goalkeeper a împlinit 25 de ani pe 30 iunie 2018. Născut pe 30 iunie 1993 la Roma, portarul care măşoară 1,84 metri și-a început cariera de fotbalist la AS Roma Primavera, câștigând în sezonul 2010 – 2011 campionatul de juniori și anul următor Cupa Italiei, tot la juniori. Este pentru prima oară când Pigliacelli părăsește granițele țării sale. Pe parcursul carierei sale de fotbalist profesionist a evoluat doar la echipe din Italia: AS Roma Primavera (54 de meciuri), Sassuolo (un meci), Pescara (14 meciuri), Reginna (21 de meciuri), Frosinone (17 meciuri), Trapani (21 de meciuri) și Pro Vercelli (60 de meciuri). A evoluat, în total, în 131 de partide din Serie B. Mirko Pigliacelli și-a reprezentat țara în cadrul echipelor Naționale Under-18, Under-19, Under-20 și Under-21 ale Italiei.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here