UCB se pregăteşte pentru o nouă vizită a Asociaţiei Universităţilor Europene

356

Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu a primit vizita unei Comisii a Asociaţiei Universităţilor Europene (EUA), în perioada 14-17 mai. Experţii europeni vor reveni la UCB în luna iulie. Între timp, aceştia au solicitat noi situaţii, reprezentaţii universităţii demarând deja procedura de întocmire a documentelor solicitate.

În perioada 14-17 mai 2013, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a primit vizita unei Comisii a Asociaţiei Universităţilor Europene (EUA). În cadrul unui program naţional, Universitatea ,,Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a fost interesată să primească vizita experţilor EUA şi le-a pus la dispoziţie toate informaţiile în vederea unei evaluări realiste pentru dezvoltarea universităţii gorjene. Conducerea Universităţii ,,Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a încurajat şi sprijinit corpul didactic, studenţii şi cetăţenii interesaţi să conlucreze cu experţi EUA, în scopul unei evaluări corecte. „Vizita EUA este făcută în urma unui program la nivel naţional prin care universităţile care au dorit, printre care şi noi, au dorit să se supună unei evaluări externe, obiective. Ceea ce realizează EUA – ul în această evaluare este o chestiune benefică universităţii. În prima zi în care au venit aici, la ora 12 ne-am văzut la dineul rectorului, în care eu împreună cu domnii prorectori ne-am văzut pentru prima dată cu dumnealor; a fost discuţia de început pentru universitate, cu ce obiective ne-am propus noi. După aceea, eu, în calitate de rector nu am mai participat decât la o singură întrunire cu dumnealor, cea finală. Au vrut ca acţiunile pe care le realizează să le efectueze cât se poate de obiectiv”, a explicat Moise Bojincă, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Întâlniri cu oficialităţile locale
Odată ajunşi la Târgu-Jiu, experţii Asociaţiei Universităţilor Europene au avut diverse solicitări, între acestea regăsindu-se şi o întâlnire cu autorităţile publice locale şi judeţene, dar şi oameni de afaceri din judeţ. „Au dorit să aibă o discuţie cu reprezentanţi ai guvernanţei locale şi cu oameni din mediul de afaceri şi mediul social. Le-am organizat o astfel de întâlnire. Din discuţiile ulterioare am înţeles că au fost mulţumiţi, dar şi surprinşi de faptul că au fost prezenţi destul de mulţi participanţi la acea acţiune. Au vrut să viziteze o parte din campusul universităţii şi le-am asigurat această vizită; au cerut, de asemenea, să vadă laboratoarele universităţii şi le-am pus la dispoziţie laboratoarele pe specializările pe care dumnealor le-au dorit. Au mers şi au făcut vizite la Facultatea de Inginerie, la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor şi Facultatea de Ştiinţe Internaţionale, Drept şi Ştiinţe Administrative şi apoi, în ultima zi, au avut o întrunire cu reprezentanţii Senatului şi cei ai Consiliului de Administraţie”, menţionează rectorul Moise Bojincă.

Solicitări pentru cea de-a doua vizită
În urma acestei vizite efectuate la UCB în perioada 14-17 mai, comisia Asociaţiei Universităţilor Europene a cerut să îi fie puse la dispoziţie noi situaţii privind activitatea universităţii. La această oră deja se lucrează la întocmirea documentelor solicitate. „Ne-au transmis un număr de vreo 20 de situaţii pe care doresc să le punem la dispoziţia lor până la următoarea vizită. La momentul acesta, comisia care a întocmit raportul de autoevaluare lucrează. Termenul pentru ca documentele să fie întocmite este 10 iunie. În perioada 10-15 iunie aceste documente vor fi traduse şi în 15-20 iunie vor fi transmise spre reprezentanţii EUA. De principiu, în luna iulie va fi următoarea vizită, iar raportul final ne va fi transmis după vizita din vară”, susţine Moise Bojincă, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here