Ansamblul „Maria Lătăreţu” a strălucit la Festivalul Internaţional de Folclor din Yambol

322

La sfârşitul săptămânii trecute, o delegaţie a Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu a reprezentat ţara noastră la un festival de talie internaţională, desfăşurat în Yambol, Bulgaria. Artiştii gorjeni au făcut o impresie deosebit de bună, fiind răsplătiţi de numerosul public bulgar cu aplauze şi „Bravo!”. Primarul din Yambol a profitat de prezenţa gorjenilor pentru a transmite salutări şi gânduri bune omologului său, Florin Cârciumaru.

Între oraşele Târgu-Jiu şi Yambol a fost semnat un Protocol de Înfrăţire în anul 2004. De atunci şi până în prezent au avut loc mai multe întâlniri între reprezentanţii celor două localităţi, cea mai recentă desfăşurându-se la sfârşitul săptămânii trecute, când Yambolul a găzduit Mascaraden Festival. Artiştii Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu au reprezentat ţara noastră la festivalul din Bulgaria. Delegaţia română a fost condusă de Ştefan Popescu – directorul adjunct al Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu, Daniela Surupăceanu şi Aurelian Gârbaciu. Coregrafia a fost asigurată de Ştefan Mirulescu şi Ion Tănăsoiu.
Ţările participante au fost: Bulgaria, Turcia, Macedonia, Grecia, Portugalia, Indonezia şi România. Ansamblul folcloric „Maria Lătăreţu” a avut un succes deosebit, primind, pe lângă aplauze, şi „Bravo!” de la un public numeros.

Mesaj de la primarul din Yambol
Primarul din Yambol – Georgi Slavov a primit delegaţia românilor şi a urat multă sănătate şi succes „fraţilor” din Târgu-Jiu, transmiţând pe această cale şi calde salutări primarului Florin Cârciumaru. Slavov a declarat că doreşte să realizeze o „magistrală a frăţiei” între România şi Bulgaria. Totodată, primarul din Yambol a mai spus că atât românii, cât şi bulgarii au personalităţi importante în toate domeniile, acestea constituindu-se în valori europene. Traducerea discuţiilor dintre reprezentanţii autorităţilor din Yambol şi delegaţia română a fost asigurată de un consilier la secretariatul Camerei Deputaţilor, Tudor Anghel – consilierul lui Niculae Milcovici – deputat pentru românii din Bulgaria şi Banat. Banii pentru deplasarea artiştilor gorjeni au fost alocaţi de Consiliul Local şi Primăria Târgu-Jiu, peste 1200 euro, iar cazarea şi masa au fost asigurate de autorităţile bulgare. Şcoala Populară de Artă a suportat diurna pentru fiecare artist în parte.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here