83 de cupluri au sărbătorit Nunta de Aur

325

Peste 80 de cupluri au participat la Nunta de Aur, sărbătorind 50 de ani de căsnicie neîntreruptă. Evenimentul a fost sărbătorit cu fast, autorităţile locale implicându-se trup şi suflet în organizarea lui. Naşii mirilor au fost tot primarul Florin Cârciumaru şi soţia sa, iar cumnat de mână a fost Ion Roman Bărbuţi, consilierul edilului. Bărbuţi a fost cumnat de mână şi la prima ediţie a Nunţii de Aur.

Sărbătorită, de regulă, în ziua de Dragobete, Nunta de Aur a fost organizată în acest an pe data de 21 februarie pentru a da posibilitatea cuplurilor de a petrece Dragobetele alături de familii, dat fiind faptul că 24 februarie este într-o zi de duminică. Anul acesta, 83 de cupluri de târgujieni şi-au reînnoit jurămintele avându-i drept naşi pe primarul municipiului Târgu-Jiu şi pe soţia acestuia. „În calitate de naş, mă bucur că am reuşit ca prin această acţiune să producem o mare bucurie pentru cele peste 80 de perechi cununate astăzi. Vreau să vă spun că, cu totalul de astăzi, am depăşit o mie de perechi cununate la Târgu-Jiu, după o căsnicie de 50 de ani. Se observă de la distanţă câtă bucurie este pe faţa acestor oameni că Primăria organizează acest eveniment şi că au reuşit, aşa cum spunea şi părintele, să treacă peste multe greutăţi ale vieţii pentru ca astăzi să petrecem împreună şi să sărbătorim 50 de ani de căsnicie”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu.

Dragoste după 50 de ani de mariaj
Emoţiile i-au copleşit pe sărbătoriţi, ochii fiindu-le înlăcrimaţi de fericire pe tot parcursul slujbei religioase, de la Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Târgu-Jiu. Cele peste 80 de cupluri care au participat, joi, la Nunta de Aur au dezvăluit o parte din secretul longevităţii căsniciilor lor. Se pare că respectul reciproc stă la baza unui mariaj de durată. Totuşi, şi iubirea are un mare rol, mirii spunând că se iubesc şi după 50 de ani de căsnicie. Mulţi dintre participanţii la eveniment au mărturisit că nici nu sperau să ajungă la o asemenea vârstă, căsătoriţi fiind cu aceeaşi persoană.
Trebuie precizat faptul că, în acest an, cumnat la Nunta de Aur nu a mai fost Ion Tudor, care devenise celebru pentru „funcţia” de cumnat de mână, ci Ion Roman Bărbuţi, consilierul primarului Florin Cârciumaru şi fost viceprimar al municipiului Târgu-Jiu. Bărbuţi a spus că şi la prima ediţie a Nunţii de Aur tot el a fost cumnat de mână.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here