Nunta de Aur, sărbătorită şi în acest an

421

Cuplurile din municipiul Târgu-Jiu, care împlinesc în cursul acestui an 50 de ani de căsnicie sunt invitate să sărbătorească acest eveniment alături de autorităţile locale în cadrul ediţiei 2012 a „Nunţii de Aur”. Evenimentul va avea loc pe data de 22 februarie.

Ca în fiecare an, de Dragobete, autorităţile locale pregătesc o frumoasă petrecere pentru cuplurile de târgujieni care aniversează 50 de ani de căsătorie. Este vorba despre „Nunta de Aur”, eveniment devenit deja o tradiţie în oraşul nostru. „Noi, în primul rând, vrem să sărbătorim Dragobetele pentru că este sărbătoarea noastră tradiţională. Vom proceda la fel ca în anii trecuţi, sărbătorindu-i pe cei care aniversează, în 2013, 50 de ani de căsătorie neîntreruptă. Vrem să subliniem că este vorba doar despre cuplurile domiciliate în Târgu-Jiu. Fiecare cuplu va primi un premiu de fidelitate în valoare de 500 de lei. Înscrierile se fac până în ultimele zile înainte de 22 februarie, pentru că pe 22 se va organiza evenimentul, dat fiind faptul că 24 februarie pică duminica şi atunci este posibil ca oamenii să-şi dorească să stea acasă cu familiile în week-end. Cu câteva zile înainte este bine să ştim numărul participanţilor”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu.

Zeci de cupluri, la Nunta de Aur
În anul 2012, 64 de cupluri au participat la Nunta de Aur organizată de autorităţile locale. Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu estimează că în acest an vor participa la eveniment 80 de cupluri. Astfel, în şedinţa de Consiliu Local s-a solicitat alocarea sumei de 33.450 lei pentru organizarea unei mese festive la un restaurant din municipiul Târgu-Jiu şi suma de 6.700 lei pentru achiziţionarea lumânărilor de ceremonie, a buchetelor tradiţionale şi aranjamentelor florale pentru decorarea bisericii şi a localului.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here