Intemperii ale naturii în ziua alegerilor

351

Avertismentele de cod galben emise şi pentru judeţul Gorj la sfârşitul săptămânii s-au adeverit din plin, ninsorile căzute începând de sâmbătă după-amiază creând probleme în ziua votării în special în zona montană a judeţului. La Rânca nu s-a putut urca sau coborî ieri, drumul fiind complet blocat din cauza viscolului, 250 de turişti rămânând aici blocaţi, în condiţiile în care şi alimentarea cu energie electrică nu a fost funcţională. Din fericire nu au fost urgenţe medicale pentru a se înregistra probleme deosebite.

Defileul Jiului a fost şi el închis pentru circa două ore, după ce s-a produs o avalanşă la graniţa cu judeţul Hunedoara, către Aninoasa – Petroşani. Şoferii au fost traşi pe dreapta la intrările în Defileu, iar drumarii au putut să intervină fără probleme pentru a îndepărta de pe şosea tonele de nămeţi căzute de pe versanţi.
Zăpada a creat probleme şi la Câlnic şi Ciuperceni, unde ieri dimineaţă erau stâlpi de energie căzuţi, iar alimentarea cu energie era oprită. Echipele de intervenţie au lucrat de zor pentru a remedia defecţiunile, sâmbătă după-amiază şi la Pişteştii din Deal fiind astfel de probleme. Procesul electoral s-a desfăşurat însă în condiţii optime, chiar dacă la prima oră a dimineţii nu toţi membrii birourilor electorale din secţii au ajuns la secţiile de votare pentru a fi prezenţi.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here