Cotojman îşi schimbă cămaşa pentru biserica din Roşia de Amaradia

362

Primarul localităţii Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, este foarte nemulţumit de nepăsarea autorităţilor cu privire la alocarea de fonduri pentru reabilitarea bisericii din comună. Lăcaşul de cult a fost afectat în urma alunecărilor de teren din luna decembrie a anului 2011, când bucăţi din tencuiala plafonului din interiorul bisericii au început sa cadă, punând astfel enoriaşii în pericol.

Edilul comunei susţine că în interiorul bisericii este izolat locul sub turlă în care există cel mai mare pericol de a se desprinde bucăţi de tencuială iar undeva alăturat se ţin slujbele bisericeşti. Dat fiind faptul că este biserica cu cele mai mari dimensiuni din comună nu există altă alternativă pentru creştinii din satul din centru, care nu pot să ajungă la un alt lăcaş de cult din cauza distanţei prea mari, de 5 kilometri. Cotojman afirmă faptul că Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, nu vrea să îşi îndrepte atenţia şi spre problemele localităţii conduse de el, încercând să lase să se înţeleagă că dacă el a fost pus în funcţie de PDL nu ar obţine sprijin de la şeful judeţului, lider PSD.

„Mă văd nevoit să port cămaşă roşie”
“Pentru biserica afectată de alunecările de teren, de pe raza localităţii încă aşteptăm sprijin. Se pare că Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj nu vrea să se uite şi la Roşia de Amaradia. Mă văd nevoit ca de acum încolo să port numai cămaşă roşie, poate în felul acesta îşi va îndrepta atenţia şi către Roşia de Amaradia, să aloce fonduri pentru reabilitarea bisericii”, a declarat Liviu Cotojman, primarul localităţii Roşia de Amaradia. Se pare că, în urma studiului şi proiectului executat, a reieşit în evidenţă că este nevoie de 4 miliarde de lei pentru reabilitarea bisericii. “Am cerut şi parlamentarilor de la mine din PDL sprijin pentru biserică, pentru că ştim că Mugurel Surupăceanu nu a acordat sprijin nici primarilor din PSD, dar să-mi acorde mie sprijinul’’, a conchis Cotojman.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here