Momente de relaxare pentru târgujieni

347

De la primele ore ale zilei, insuliţa de peste Jiu este plină ochi de pescari, care consideră această activitate ca fiind cea mai bună formă de relaxare. După o săptămână de muncă, pentru a scăpa de tensiunile acumulate şi pentru a se relaxa, târgujienii adoptă de altfel diferite modalităţi de recreere. Unii se plimbă, aţii găsesc relaxare în diferite sporturi.

Pescuitul rămâne însă una dintre cele mai populare activităţi, motiv pentru care în week-end o mulţime de târgujieni se adună în Parcul Central din oraş, pe malul Jiului pentru a se recrea şi a prinde şi câţiva peşti. ,,Pescuitul mă relaxează şi vin aproape zilnic aici pe malul Jiului. Când am noroc duc acasă peşte şi de o friptură”, a declarat unul dintre pescarii aflaţi duminică dimineaţa, la pescuit, în Parcul Central. Alţii adoptă această activitate din lipsa banilor, peştele prins reprezentând hrana lor zilnică. ,,Am pensia mică. Cu peştele mă hrănesc şi mai uit şi de griji”, a spus un alt pescar. De altfel, pentru a privi pescarii, nu ai loc pe nicio bancă din apropierea Jiului pentru că toate sunt ocupate.

Joacă şi sport
Bunicile şi mămicile, acompaniate de nepoţi sau copii, vin şi ele în Parcul Central pentru a profita de oaza de răcoare care se regăseşte aici şi pentru ca şi cei mici să îşi consume energia prin diferite activităţi. Alte persoane, trecute de prima tinereţe, dau câteva ture alergând pe aleile parcului, în intenţia de a-şi păstra inima sănătoasă. ,,Sportul este sănătate. Dacă nu vin să alerg nu îmi pot începe bine ziua. Sunt pensionar şi am timp berechet, acum nu mă mai pot plânge că nu am timp pentru mine”, spune unul dintre vârstnicii care fac zilnic jogging în Parcul Central. De altfel, fiecare persoană, indiferent de vârstă sau ocupaţie, în week-end îşi conferă mai multă atenţie activităţilor recreaţionale. Dacă în timpul săptămânii nu au timp să socializeze, deoarece sunt preocupaţi doar de problemele care îi apasă, practicând o astfel de activitate, târgujienii îşi fac noi prieteni care împărtăşesc aceleaşi pasiuni. Activităţile în aer liber sunt mult mai interesante şi pot avea mai multe beneficii.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here