Posturile din Sănătate, pe punctul de a fi deblocate

337

hol-spital-mai-bunMinistrul Sănătăţii a anunţat că în aceste zile ar putea fi deblocate 11.000 de posturi din sistemul sanitar. Liderii sindicatelor din Sănătate, de la nivelul judeţului nostru, spun ca aceste intenţii să se concretizeze cât mai curând.

Angajările în sănătate au fost blocate din 1 ianuarie 2009, iar de atunci numărul angajaţilor a scăzut continuu, mulţi dintre aceştia solicitând ieşirea din sistem. În această perioadă, tot mai multe cadre medicale au fost tentate să părăsească ţara în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit. Astfel, realizarea actului medical s-a făcut cu dificultate, pacienţii fiind primii care au suferit din cauza măsurilor guvernanţilor de a bloca angajările în sănătate.

11.000 de angajări, în curând

În urmă cu mai bine de o lună, unităţile sanitare din judeţul nostru au primit solicitări din partea Ministerului Sănătăţii să transmită numărul de posturi vacante şi cele strict necesare în vederea angajării. Acest proces s-a realizat la nivelul întregii ţări. La momentul respectiv, deblocarea acestor posturi era o simplă promisiune, care acum, odată cu schimbarea Guvernului, se pare că se va concretiza. Chiar şi aşa, necesitatea angajărilor este mult prea mare pentru ca această problemă să se rezolve prin deblocarea celor 11.000 de posturi. „Avem nevoie de personal şi deblocarea celor 11.000 de posturi este una parţială şi insuficientă pentru că există secţii foarte grele, unde nu se pot acoperi solicitările. Desigur, pentru susţinerea acestor noi angajări se va face şi o rectificare bugetară din moment ce se deblochează posturile”, declară Valentin Popa, preşedintele Sindicatului SANITAS Gorj.

Măruţă: „Cred că actualul Guvern va realiza măsurile promise”

Chiar dacă deblocarea celor 11.000 de posturi este insuficientă pentru rezolvarea problemelor de personal din sistemul sanitar, managerii spitalelor şi liderii sindicatelor din acest domeniu speră ca această măsură să se materializeze aşa cum s-a promis. „Aştept ca odată cu intenţiile pozitive ale Guvernului de a debloca posturile din sistemul sanitar şi de a realiza o normalitate în ceea ce priveşte încadrarea personalului în sistemul sanitar, ceea ce ar conduce la creşterea calităţii actului medical şi a grijii faţă de bolnav, să fie materializată şi prin alocarea de fonduri care să se realizeze prin suplimentarea bugetelor acordate spitalelor şi implicit majorarea sumelor contractate cu CJAS. Cred că actualul Guvern va realiza aceste măsuri fără să diminueze drepturile de personal ale actualilor salariaţi, aşa cum propusese luna trecută vechiul Guvern”, a explicat Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here