Proprietarul cavoului din Grui continuă lucrările

319

Picture 110Scandalul dintre sătenii din Grui, stârnit de ridicarea unui cavou apărut peste noapte în cimitirul bisericii din sat, a continuat şi ieri, fără a se vedea deocamdată o posibilă rezolvare a problemei.

Oamenii sunt revoltaţi de gestul unui consătean de a-şi construi un cavou foarte aproape de uşa bisericii, mai ales că acesta, spun oamenii, nu are nici o autorizaţie în acest sens. În ciuda faptului că oamenii au protestat marţi în faţa bisericii şi s-au plâns atât primarului Ion Ciobea, cât şi preotului Ion Ciocârlan, lucrările la cavou au continuat şi ieri, fără ca oamenii să poată face nimic.

Scandalul izbucnit în urmă cu câteva zile între sătenii din satul Grui, comuna Muşeteşti, a continuat şi ieri, după ce Gheorghe Bîjnea, proprietarul cavoului, a continuat nestingherit lucrările la ridicarea cavoului ce a stârnit furia consătenilor săi. Aceştia sunt mai hotărâţi ca niciodată să dărâme construcţia ridicată ilegal. Deşi Gheorghea Bîjnea susţine că are autorizaţie pentru construcţia cavoului, oamenii nu văd de unde ar fi putut veni acea autorizaţie, mai ales că atât preotul, cât şi primarul din Muşeteşti neagă că ar fi eliberat un astfel de act. Sătenii din Grui sunt hotărâţi să dărâme cavoul, mai ales că în curtea bisericii au mai apărut şi alţi ţăruşi bătuţi care delimitează zonele în care urmează să fie ridicare şi alte cavouri. Revoltaţi, oamenii spun că în curând nu vor mai avea loc să ocolească biserica în noaptea de Înviere. Mai mult, dacă vor mai fi construite alte cavouri, acestea vor bloca aleea de acces în cimitir.

Comunitatea hotărăşte

Potrivit primarului comunei Muşeteşti, Ion Ciobea, câţiva săteni au mers ieri la Protoieria Târgu-Jiu şi la Sanepid pentru a se plânge de fapta consăteanului lor, urmând ca duminică să se întâlnească la biserică, unde se întruneşte Consiliul Parohial, pentru a lua o decizie în legătură cu această problemă care îi nemulţumeşte pe toţi. „Ştiu că au făcut ceva demersuri. S-au dus la Protoierie şi la Sanepid. Eu nu am ce să fac. Aceste parohii sunt de sine stătătoare, comunitatea hotărăşte ce să facă. Am vorbit cu Iulian Roşculete, membru al Consiliului Parohial, şi mi-a spus că duminică se întâlnesc la biserică. Se întruneşte Consiliul Parohial şi hotărăsc ce fac”, a spus edilul Ion Ciobea. Rămâne de văzut dacă această situaţie va fi rezolvată până la urmă, mai ales că oamenii au fost la un pas marţi de a intra în curtea bisericii cu ciocanul pentru a dărâma cavoul.

Roxana Lupu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here