Consilierii decid peste numai o oră dacă se vor tăia cu peste 30% salariile funcționarilor din Motru!

422

Consiliul Local Motru, întrunit în ședință la ora 16.00, va decide dacă aprobă sau nu proiectul de hotărâre privind reducerea salariilor a 70 de funcționari publici ai primăriei municipale. Salariile a aproape jumătate dintre angajații Primăriei Motru sunt propuse pentru o reducere de peste 30%, proiectul aparținând primarului Gigel Jianu. De altfel, Primăria Motru este singura din județ unde s-au propus reduceri drastice de salarii, deși salariile sunt mai mici aici decât la Primăria Târgu-Jiu unde nu vor exista salarii diminuate ci doar creșteri, pe noua legea a salarizării unice.

Este de văzut cum vor vota acest proiect cei doi consilieri ai ALDE Motru care au făcut, la proiectul privind noua organigramă a primăriei din Motru, front comun cu PNL, nu cu PSD, în ciuda unei alianțe existente între ALDE și PSD la nivel județean.

Reamintim că, săptămâna trecută, salariații Primăriei Motru au declanșat o grevă spontană, funcționarii fiind nemulțumii de noua grilă de salarizare a primăriei realizată de primarul orașului și de consilierii săi personali. Grila prevedea reduceri drastice de salarii la șefii din primărie și creșteri la unii apropiați ai actualei conduceri a primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here