Gospodării inundate în Gorj

365

inundatiiDacă săptămâna trecută ne plângeam de temperaturile ridicate, acum a venit rândul precipitaţiilor să afecteze judeţul nostru.

Precipitaţiile abundente căzute în ultimele 48 de ore au făcut ca mai multe gospodării de pe raza judeţului Gorj să fie inundate, fiind necesară intervenţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Lt.col. Dumitru Petrescu” al judeţului Gorj.

Ziua de 24 iulie 2011 a fost una cu ghinion pentru mai mulţi locuitori ai judeţului Gorj, aceştia trezindu-se cu gospodăriile inundate. Duminică, cu puţin timp înainte de ora 07:00, un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Tg-Jiu cu un autocamion, două motopompe transportabile şi patru subofiţeri au intervenit în municipiul Târgu-Jiu, strada Ghiocelului, pentru evacuarea apei din gospodăria lui Gheorghe P, intervenţia durând aproximativ două ore. Tot duminică, un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Tg-Jiu, cu un autocamion, trei motopompe transportabile şi patru subofiţeri au intervenit timp de circa trei ore pentru evacuarea apei dintr-un atelier de confecţii tâmplărie cu geam termopan.

8 gospodării inundate în comuna Bâlteni

Intervenţia pompierilor a fost solicitată şi în comuna Bâlteni, unde mai multe gospodării au fost de asemenea afectate de inundaţii. Un ofiţer, opt subofiţeri, un autocamion şi două motopompe din cadrul Secţiei de Pompieri Turceni, sprijiniţi de 15 voluntari din cadrul SVSU Bîlteni, o autospecială a Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă al Exploatării Miniere Peşteana încadrată cu 2 pompieri civili şi o autospecială încadrată cu trei pompieri civili a SPSU Minprest Serv Roşia-Jiu au intervenit în comuna Bîlteni, sat Peşteana-Jiu pentru evacuarea apei din 10 gospodării – 8 case şi 10 curţi. Intervenţia a durat aproximativ şase ore şi jumătate. Precipitaţiile din ultimele 48 de ore au afectat 9 gospodării şi un atelier de tâmplărie din judeţul Gorj, intervenţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Lt.col. Dumitru Petrescu” al judeţului Gorj fiind solicitată încă de la primele ore ale dimineţii zilei de 24 iulie.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here