Chiriac, noul şef al AJOFM Gorj: “UNPR-ul m-a susţinut moral”

366

Pag 4 Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj are un nou director. Romeo Chiriac, şeful Biroului de Formare Profesională din cadrul AJOFM Gorj, a obţinut peste 80 de puncte la concursul de ocupare a funcţiei de director executiv al AJOFM Gorj, organizat luni, 18 iulie, la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), înlocuind-o astfel pe Mihaela Moţa.

Romeo Chiriac este noul director executiv al AJOFM Gorj, acesta trecând cu brio examenul ce s-a desfăşurat luni, 18 iulie, la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP). De altfel, acesta a declarat încă de luna trecută că va participa la concursul de ocupare a funcţiei de director executiv, indiferent dacă va avea sau nu un contracandidat, considerând că după 16 ani petrecuţi în diverse funcţii în cadrul instituţiei, este pregătit să conducă Agenţia. Potrivit anunţului de recrutare pentru funcţia de director executiv al AJOFM Gorj, publicat de ANFP, candidaţii ce doreau să se înscrie la acest concurs trebuiau să îndeplinească o serie de condiţii: studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice de minimum trei ani, cunoaşterea unei limbi străine de circulaţie internaţională la nivel avansat, precum şi cunoştinţe de operare calculator la nivel avansat. Şeful Biroului de Formare Profesională din cadrul AJOFM Gorj a fost singurul participant înscris la acest concurs, reuşind să obţină peste 80 de puncte după susţinerea celor două probe: proba scrisă şi interviul: „Nu ştiu şi nu mă interesează de ce nu a candidat şi Mihaela Moţa. Eu m-am dus, am susţinut examenul. Consider că a venit şi vremea mea, după 16 ani petrecuţi în cadrul acestei instituţii, în diferite funcţii.”

Susţinut de UNPR

Romeo Chiriac a fost susţinut pentru ocuparea acestei funcţii şi de Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) Gorj, deşi nu este membru de partid şi nu s-a decis încă dacă va deveni sau nu unul: „UNPR m-a susţinut moral; chiar şi ieri (n.r. luni), înainte de a intra în examen, m-au sunat şi mi-au urat succes. Nu ştiu încă dacă voi intra în UNPR; să vedem”.

Schimbări la AJOFM Gorj

Primul lucru pe care noul director al AJOFM Gorj vrea să-l schimbe la nivelul AJOFM este modul de lucru al acestuia cu cetăţenii, dar şi modul în care interacţionează angajaţii. „Intenţionez să schimb modul de lucru cu cetăţenii, modul în care ne văd ei. Vreau să facem o instituţie respectabilă şi să le redăm celor care lucrează în cadrul ei plăcerea de a veni la serviciu. Să fim un colectiv unit astfel încât să-i ajutăm pe cetăţeni să-şi găsească un loc de muncă iar pe angajatori să găsească angajaţi. Iar cu mass-media vreau să am o relaţie excelentă, ca şi până acum”, spune noul director al AJOFM Gorj.

Roxana Lupu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here