Vijelia a produs pagube în Gorj

320

DSCF3479Vijelia de acum două nopţi din mai multe localităţi ale judeţului nostru a produs pagube importante şi a pus în pericol viaţa a mai multor persoane.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, şapte personae au fost salvate după ce au rămas izolate pe o insuliţă a râului Sohodol. Două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Jiu au intervenit în zona Cheile Sohodolului, cu ajutorul bărcii pneumatice, pentru salvarea celor şapte persoane care au rămas izolate din cauza debitului crescut al râului, ca urmare a ploii torenţiale. După mai bine de o oră, persoanele, toate din municipiul Târgu-Jiu şi ale căror vârste nu depăşeau 21 de ani au fost salvate. De asemenea, pompierii din Târgu-Jiu au intervenit cu două echipaje încadrate cu 12 subofiţeri, pe strada Victoriei, pentru a îndepărta resturile din tablă şi lemn ale acoperişului unui bloc, picate din cauza vântului puternic. Au fost avariate cinci autoturisme aflate parcate în zona respectivă. Intervenţia a durat aproape 40 de minute.

Incendiu la Godineşti

Vremea nefavorabilă a făcut pagube şi în satul Godineşti. Două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenţie Tismana au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale, proprietatea lui Claudiu T. În urma incendiului, a ars acoperişul anexei gospodăreşti construit pe structură din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp. Reprezentanţii ISU Gorj spun că nu au existat victime în rândul animalelor, cauza probabilă a incendiului fiind trăznetul, intervenţia durând circa o oră şi 15 minute. De asemenea, datorită furtunii şi ploii torenţiale, în mai multe localităţi s-au produs şi întreruperi temporare cu energie electrică. Astfel, satul Cărbuneşti a fost nealimentat parţial cu energie electrică ca urmare a intemperiilor din timpul nopţii, la fel şi satele Rasova şi Ursăţei din Peştişani, precum şi satul Cerna din Padeş.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here