Sărbătoarea Joimărelelor, bucurie pentru 200 de pensionari

427

joimareleAproape 200 de pensionari de la Cluburile vârstei a III-a din municipiul Târgu-Jiu au fost sărbătoriţi ieri de către autorităţile locale. Aceştia au sărbătorit Joimărelele, sărbătoare închinată celor care au trecut în lumea celor drepţi.

Conducerea Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu a fost din nou atentă ieri cu pensionarii cluburilor vârstei a III-a din municipiu. Sărbătoarea Joimărelelor, eveniment desfăşurat în Joia de dinaintea Paştelui a fost împărtăşită cu vârstnicii din municipiul Târgu-Jiu. „De zece ani i-am obişnuit pe pensionarii de la cluburile de vârsta a III-a să ţinem o sărbătoare veche, Sărbătoarea Joimărelelor, aşa i se spunea pe vremuri, o sărbătoare în memoria celor care nu mai sunt, când se împart cănuţe, cu flori şi lumânări, asta ca să ne aducem aminte de cei care nu mai sunt printre noi. Pensionarii s-au strâns în toate cluburile vârstei a III-a din Târgu-Jiu, ne-am deplasat şi la sediul Ligii Pensionarilor, organizaţie cu care colaborăm foarte bine”, a declarat Teodora Ciobanu, directoarea DPPS Târgu-Jiu.

La eveniment au participat aproape 200 de pensionari, care au primit câte o cănuţă, o floare, lumânare, covrigi, sucuri şi prăjituri. „A fost încă o zi în care au înţeles că Primăria Târgu-Jiu este alături de dânşii, că sunt importanţi pentru noi, că îi respectăm şi că le suntem recunoscători pentru toate eforturile pe care le-au depus în anii în care ei au fost baza acestui oraş. Comunitatea este datoare să îşi respecte înaintaşii, aşa că asta încercăm să facem şi noi de fiecare dată. Pentru noi a fost ultima ocazie cu care ne-am întâlnit cu pensionarii înainte de Sărbătorile de Paşte şi le-am urat să aibă parte de o Sărbătoare Pascală liniştită, fericită, alături de oamenii care îi iubesc şi asta le dorim şi celorlalţi cetăţeni din municipiul Târgu-Jiu”, a adăugat directoarea DPPS Târgu-Jiu.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here