Gunoier la Turcineşti, amator de lectură

365

sichitiuGheorghe Sichitiu are 62 de ani şi trăieşte pentru a citi. Acesta lucrează de ani de zile la Primăria Turcineşti la Serviciul de Salubritate, principala sa sarcină fiind aceea de a face curăţenia în zonele insalubre din localitate.

 

Deşi nu are un venit lunar mare, după achitarea datoriilor şi a facturilor, cu banii rămaşi, bărbatul îi investeşte în cărţi. Ultima sa comandă de cărţi i-a venit chiar vineri de la o editură prestigioasă din Bucureşti.

Conform declaraţiilor lui Gheorghe Sichitiu, în casa acestuia se găsesc peste 1.500 de cărţi. „Nu am stat să le număr, nu am bibliotecă atât de mare la câte cărţi am, dar sunt sigur că numărul lor depăşeşte 1.500, deşi eu am citit mult mai mult de atâtea. Din geantă niciodată nu îmi lipseşte Cartea Sfântă, alături de care mai port o altă carte, cea pe care o citesc în prezent deoarece nu pierd nicio zi fără a citi”, a declarat angajatul Primăriei Turcineşti.

Deoarece reprezentanţii Primăriei Municipiului Târgu-Jiu au aflat de pasiunea bărbatului, ieri, acesta a primit în cadrul unei conferinţe de presă un cadou valoros. Purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu-Jiu i-a înmânat lui Gheorghe Sichitiu un număr de 19 cărţi pentru a susţine pasiunea pentru lectură a angajatului de la Turcineşti. Sichitiu a mai precizat că lectura a fost pasiunea de generaţii a familiei sale, motiv pentru care, bărbatul a insuflat-o şi copiilor săi.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here