Disputa dintre Lupescu şi Filip se mută la Parchet

349

IMG_9945Omul de afaceri Constantin Lupescu a obţinut de la Judecătoria Târgu Jiu o decizie prin care primarul de la Rovinari, Dorin Filip, s-a ales cu un dosar penal, alături de alte două persoane.

Edilul a fost reclamat pentru că nu ar fi plătit către firma lui Lupescu circa un milion de lei pentru lucrări făcute în oraş înainte de anul 2000, iniţial procurorul de caz dispunând neînceperea urmăririi penale. Omul de afaceri a contestat însă rezoluţia procurorului şi a cerut Judecătoriei Târgu Jiu să retrimită dosarul la Parchet pentru a se declanşa o anchetă, lucru pe care un magistrat l-a şi aprobat acum. „Trimite cauza la procuror, în vederea începerii urmăririi penale”, se menţionează în sentinţa penală ce poartă numărul 397/2011.

Decizia îl vizează atât pe Dorin Filip, cât şi pe şeful Trezoreriei Rovinari, Nicolae Ocolişeanu, precum şi pe şeful juriştilor din Complexul Energetic Rovinari, Vasile Bobei. Primarul din Rovinari a primit ieri vestea, cu o zi înainte de a discuta cu colegii săi din PDL dacă va candida sau nu pentru funcţia de primvicepreşedinte al filialei. Edilul este convins că până la urmă îşi va dovedi nevinovăţia, el fiind cu atât mai uimit cu cât începerea urmăririi penale a cerut-o la instanţă şi reprezentantul Parchetului, asta în condiţiile în care, la Parchet, procurorul de caz dispusese contrariul. „La instanţă am văzut şi eu cu stupoare că procurorul de caz a cerut începerea urmăririi penale, deşi procurorul de caz dispusese altceva. El trebuia să pledeze altfel, să se opună, aşa cum dispusese colegul său, dar nu a fost aşa. Eu am depus acte şi la Parchet şi la instanţă, ca să arăt că nu sunt eu ordonator de credite, că nu am cum să dau acei bani, dar declaraţiile mele nu au fost luate în calcul. Este ceva nefiresc ceea ce se întâmplă, mai ales că este vorba despre un om care în trecut a fost certat cu legea. Banii oricum plecau de la Trezorerie, nu de la mine. Eu nu am înţeles cum să dau nişte bani fără să-i datorez? Să dea judecătorii hotărâre şi atunci o să plătesc”, spune edilul.

La rândul său, şeful Trezoreriei Rovinari, Nicolae Ocolişeanu, declară că nu are nicio vină în toată povestea cu Lupescu şi nu înţelege de ce magistratul de caz a trimis dosarul la Parchet pentru a se începe urmărirea penală.

„Este prima plângere şi prima dată când se întâmplă să fiu într-o asemenea situaţie. Am fost foarte liniştit până acum pentru că ştiam că îmi făcusem datoria pe care o am. Acum recunosc aşa că îmi provoacă stres ceea ce s-a decis la Judecătorie. Probabil voi fi chemat, voi da noi declaraţii şi sunt sigur că la final se va dovedi că sunt nevinovat”, spune şi Ocolişeanu.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here