Prefectul Liviu Andrei a tras linie – Activitatea Prefecturii Gorj, înfloritoare în 2010

365

prefectura2Ultima conferinţă din acest an organizată de conducerea Instituţiei Prefectului Gorj a avut loc ieri, când, prefectul Liviu Andrei şi-a prezentat atât realizările, cât şi nerealizările întreprinse în anul 2010 la cârma instituţiei. În acest an, acordarea avizelor de legalitate şi citirea tuturor hotărârilor de Consilii Locale şi cele ale Consiliului Judeţean au fost pe primul plan în activitatea Instituţiei Prefectului.

Ieri, prefectul de Gorj, Liviu Andrei, a spus că din totalul hotărârilor ajunse pe masa Prefecturii, 80% dintre ele care nu corespundeau au fost discutate prin negociere directă cu primarii sau Consiliile Locale şi doar 20% au fost atacate în instanţele judecătoreşti. „Nu am atacat în instanţă hotărârile doar de dragul unuia sau al altuia din primăria respectivă sau pentru a paraliza activitatea în judeţ sau în vreo comună. Au fost probleme de formă, şi mai puţine cele de fond”, a menţionat Andrei.

Prefectul a vorbit şi despre puţinele proiecte ce pot fi accesate de Instituţia Prefectului, unul dintre ele pentru care s-a primit finanţarea şi a fost şi demarat fiind cel câştigat pe mişcarea documentelor, cu o valoare de peste cinci miliarde de lei vechi. Acesta este deja implementat, iar angajaţii Prefecturii îl folosesc fiind util datorită numărului mare de documente.

Primării amendate pe legile proprietăţii

prefectura1Tot ieri, Liviu Andrei a declarat că de-a lungul acestui an au fost primării care au fost amendate în nenumărate rânduri pentru nerespectarea hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile privind legile proprietăţii şi retrocedarea terenurilor. Printre primăriile amendate s-au numărat Padeş, Câlnic, Fărcăşeşti, aceasta din urmă primind la ultima amendă suma de 10.000 de lei, însă toate sancţiunile primite de-a lungul anului din partea Prefecturii au fost contestate în instanţă.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai spus că în acest an au fost înaintate către Guvern un număr de 12 hotărâri, faţă de cele şapte câte au fost în anul precedent. De asemenea, numărul proiectelor pentru care Prefectura Gorj a primit finanţare în 2010 a fost de trei, în condiţiile în care, anul trecut, numărul lor a fost cu unul în plus.

Un miliard de lei pentru ajutorarea gorjenilor

Angajaţii Prefecturii Gorj nu s-au unit doar în interes de serviciu în acest an, ci şi pentru a întinde o mână de ajutor celor năpăstuiţi. Astfel, în urmă cu câteva luni când au fost probleme în zona Moldovei din cauza inundaţiilor, Prefectura Gorj a trimis către judeţele Botoşani, Tulcea, Suceava şi Neamţ un număr de 60 de tone de produse alimentare neperisabile, cantităţi mari de articole de îmbrăcăminte, dar şi o sumă de 52.000 de lei. Din aceştia bani, suma de 19.000 de lei a reprezentat contribuţia salariaţilor Instituţiei Prefectului.

De asemenea, în 2010, din partea Prefecturii Gorj, o sumă de peste un miliard de lei vechi s-a dus către ajutorarea unor gorjeni aflaţi în dificultate şi care aveau nevoie de un sprijin financiar imediat pentru a-şi procura diverse tratamente sau a putea merge la intervenţii chirurgicale spre rezolvarea problemelor de sănătate.

Pe reprezentanţii mass-media locale şi pe cei ai Prefecturii, un grup de elevi, însoţiţi de un profesor coordonator, au venit să-i colinde şi să le facă urări de bine pentru noul an.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here