600 de vârstnici, la balul Primăriei Târgu-Jiu

352

varstnici.Primăria Municipiului Târgu-Jiu prin intermediul Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) a organizat ieri Balul Persoanelor de Vârsta a III-a, cu ocazia Zilei Internaţionale a Vârstnicilor, sărbătorită anual la data de 1 octombrie.

Manifestările închinate vârstnicilor din Târgu-Jiu au debutat încă de vineri. Pentru membrii celor patru cluburi ale vârstei a III-a din oraş dar şi pentru cei înscrişi în diverse ligi de profil, Primăria a organizat concursuri de şah şi table, Fanfara „Armonia” le-a oferit un concert, iar vârstnicii interactivi au putut câştiga diverse premii la concursuri organizate în parteneriat cu un post de radio local. Sărbătoarea a continuat şi ieri pentru pensionarii târgujieni.

Ca şi în anii trecuţi, sutele de vârstnici din municipiu s-au putut distra la un bal organizat în cinstea lor de către autoritatea publică locală. varstnici..Pentru aceştia, organizatorii au pregătit circa 700 de locuri la restaurantul de pe Insuliţa Jiului. Acolo, vârstnicii au putut participa la concursuri de dans, au servit o masă festivă pe acordurile folclorice al Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului” şi au participat la o tombolă cu premii surpriză. De asemenea, conducerea DPPS Târgu-Jiu a oferit câtorva vârstnici diplome de excelenţă pentru activitatea desfăşurată în interesul grupurilor de pensionari.

Primarul şi preşedintele CJ, printre vârstnici

Pe parcursul desfăşurării Balului Vârstnicilor, alături de cei peste 600 de seniori a fost şi edilul de Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. Fiecare vârstnic care intra în restaurant era primit la intrare de angajaţii DPPS Târgu-Jiu care îi ducea mai apoi la locul de la masă. Pe acorduri de varstnici (1)muzică uşoară românească veche, dar şi de muzică populară, sutele de vârstnici s-au sărbătorit şi au mulţumit autorităţilor locale pentru petrecerea oferită.

Valeriu Petrescu, un vârstnic de 74 de ani a venit la petrecerea organizată de municipalitate alături de fratele său, la fel cum a făcut şi în toţi anii trecuţi. „De când Primăria a început să organizeze pentru noi, oamenii bătrâni, astfel de baluri, am răspuns mereu prezent, mulţumindu-i astfel primarului pentru că ne oferă an de an manifestări deosebite. Întodeauna atmosfera a fost una plăcută, de distracţie şi ne face să ne mai destindem şi să uităm de problemele din ţara asta şi de faptul că avem pensiile atât de mici”, a declarat seniorul Petrescu.

Rovinărenii, neuitaţi de Primărie

De asemenea, nici cetăţenii în etate din judeţ n-au fost uitaţi, la Rovinari peste 200 de vârstnici fiind sărbătoriţi de către administraţia locală. Acestora le-a fost organizată o petrecere unde li s-a servit o masă festivă, le-a fost oferit un program muzical şi au participat la o tombolă. În cadrul acesteia, vârstnicii participanţi au câştigat 31 de premii ce au constat în aparate radio, casetofoane, mp3 playere, pick-upuri. De asemenea, cei peste 220 de vârstnici rovinăreni au participat la concursuri de dans şi de şah.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here