„Cupa Suseni” a ajuns la a V-a ediţie

345

copetitie handicapatiCea de-a cincea ediţie a competiţiei sportive, denumită generic „Cupa Suseni”, se desfăşoară astăzi la Complexul de Îngrijire şi Asistenţă (C.Î.A.) Suseni. Conducerea unităţii consideră că este de bun augur acest eveniment.

Scopul competiţiei sportive „Cupa Suseni” este de a atinge obiectivele Strategiei Naţionale în domeniul Persoanelor cu Handicap Adulte, în care sunt prevăzute activităţi menite să resocializeze şi să reintegreze în societate persoanele internate în unităţi specializate. De aceea, Complexul de Îngrijire şi Asistenţă (C.Î.A.) Suseni îşi aduce aportul, organizând, astăzi, „Cupa Suseni” ediţia a V-a. Competiţia se adresează tuturor persoanelor cu handicap din judeţul Gorj.

Competiţie devenită tradiţie

handiAceastă competiţie sportivă se organizează al cincilea an consecutiv în cadrul Complexului de Îngrijire şi Asistenţă (C.Î.A.) Suseni şi în al şaptelea an la nivelul judeţului nostru. Aşadar se poate vorbi despre o tradiţie în cazul evenimentului care se adresează persoanelor cu handicap.

Conducerea C.Î.A. Suseni consideră că participarea beneficiarilor din cămin la activităţi recreative, plimbări, concursuri, este de bun augur, iar acestea au un efect benefic asupra stării lor de sănătate fizică şi psihică.

Obiectivele competiţiei

Competiţia sportivă „Cupa Suseni” din acest an a fost aşteptată nu doar de persoanele aflate în dificultate, dar şi de cei care se ocupă de ele. Obiectivele urmărite de către organizatori prin această competiţie sunt diverse şi vizează: diminuarea în intensitate a complexelor de abandon şi inutilitate, pe care le au cei care ajung să fie beneficiari ai serviciilor C.Î.A. Suseni; dezvoltarea relaţiilor cu mediul social extern; dezvoltarea sentimentului de utilitate; o mai bună şi eficientă relaţionare beneficiar-angajat. De asemenea, prin „Cupa Suseni” se doreşte şi combaterea percepţiei stereotipice negative asupra persoanelor cu dizabilităţi, dar şi participarea acestora la viaţa socială.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here