Taximetriştii târgujieni, controlaţi de Poliţia Comunitară

364

actiune taxi2 facuta de minePoliţia Comunitară Târgu-Jiu, în colaborare cu Serviciul Transporturi din cadrul autorităţii locale şi cu Biroul de Transporturi Feroviare, au desfăşurat ieri o acţiune de verificare a taximetriştilor care staţionează în zona Gării din municipiu.

Poliţiştii comunitari au desfăşurat ieri o acţiune complexă de control în rândul taximetriştilor din zona Gării din Târgu-Jiu. La vederea agenţilor de control, câţiva taximetrişti au abandonat autoturismele şi au fugit, însă nici aceştia nu au scăpat de control. Maşinile lor au fost ridicate şi duse la sediul Transloc şi pentru a le recupera ei trebuie să se identifice şi să treacă prin verificările Serviciului Transporturi din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

actiune taxi1 facuta de mineAlţi câţiva taximetrişti au primit amenzi deoarece nu aveau afişate la vedere plăcuţele de identificare ale maşinii taxi, şi pentru că nu deţineau toate actele. „Acţiunea noastră a avut roade deoarece am depistat câteva maşini cu nereguli. Nu mai continuăm că deja se ştie de controlul nostru. Aceasta este o modalitate de a se încadra în condiţiile legilor în vigoare deoarece ne dorim ca transportul taxi să fie un transport sigur pentru cetăţeni şi nu ne dorim ca pe raza municipiului Târgu-Jiu să existe maşini neautorizate. Probleme sunt însă pot fi stăpânite. Ne-au ajutat mult şi cele câteva plângeri venite din partea cetăţenilor deoarece ne-au trimis la sigur să-i verificăm. Vom mai face astfel de controale însă nu la o dată anume, nici săptămânal, ci aleatoriu spre a-i lua prin surprindere, interesul nostru fiind să găsim ceea ce nu este în regulă”, a declarat Florin Paşolea, şeful Compartimentului Transporturi din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Aproape 400 de taxi-uri autorizate

În evidenţele Primăriei Municipiului Târgu-Jiu există la ora actuală un număr de 390 de autoturisme aflate în legalitate, respectiv cu autorizaţie de transport taxi. Dintre acestea 350 sunt autorizaţii eliberate permanent, iar 40 sunt pe o perioadă temporară, determinată.

Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu atenţionează cetăţenii să aibă grijă ce tip de maşini taxi aleg atunci când au nevoie să se deplaseze: „Cetăţenii şi operatorii de taxi trebuie să ştie că noi nu suntem indiferenţi la încălcarea legii pe transportul de persoane din municipiul Târgu-Jiu. Pasagerii trebuie de altfel să afle că sunt trei feluri de maşini taxi: cele în regulă, cu autorizaţie, care au sigla Taxi pe plafon, au plăcuţă de identificare şi o copie după autorizaţie pusă la vedere. A doua categorie sunt autovehiculele pe care scrie Taxi dar nu au plăcuţe de identificare şi o a treia categorie sunt maşinile pe care nu scrie nimic.

Cetăţenii trebuie să urce în autoturismele pe care cu adevărat sunt toate cele trei semne de identificare, culoarea galben cu negru, să fie plăcuţa de identificare şi pe plafon emblema luminoasă cu înscrisul Taxi”.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here